Viu i descobrix el centre mediambiental de la Marjal d’Almardà
A més a més de les visites guiades dels diumenges i de les visites escolars i per a grups d’adults entre setmana, esta primavera la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró ha programat quatre activitats especials en La Casa Penya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València). La primera serà un contacontes infantil el diumenge 24 d’abril. El diumenge 8 de maig descobrirem el projecte Tasta’l d’ací. I el diumenge 5 de juny, com ja és tradició, celebrarem el Dia del Medi Ambient. A més a més, el dissabte 28 de maig donarem la benvinguda a la rosseta (Marmaronetta angustirostris), un ànec en perill d’extinció.
Com ja hem anunciat, el pròxim 24 d’abril donem pas a La Casa Penya als diumenges especials programats per als mesos primaverals. Eixe dia, a més a més de la visita de tots els diumenges, La Ninya Cristal presentarà un nou contacontes infantil, Porfirio i Cornalina, que narra la història del gall de canyar (Porphyrio porphyrio), una de les aus més belles de la marjal que estigué a punt de desaparéixer i que va ser la protagonista de la primera campanya que Acció Ecologista-Agró va desenvolupar a la Marjal d’Almenara. Per apuntar-vos a esta activitat només heu d’emplenar este formulari d’inscripció.
El 8 de maig ens visitarà Xavier Benavent per a presentar-nos Tasta’l d’ací, un projecte de recuperació de la memòria gustativa de la cuina tradicional. Amb ell descobrirem alguns dels plats típics de la gastronomia de marjal valenciana. Finalment, la convocatòria de diumenges especials es tancarà el 5 de juny, amb una jornada lúdic i festiva en La Casa Penya per a celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient.
A més a més d’estos tres diumenges especials, tenim una jornada especial en dissabte. Concretament, el 28 de maig, quan donarem la benvinguda a la rosseta (Marmaronetta angustirostris), una espècie en perill d’extinció, condició per la qual és l’objecte de recuperació d’un projecte LIFE en el qual la Generalitat Valenciana està treballant. La cita serà el 28 de maig, quan reproduirem en La Casa Penya el documental Patches, una producció valenciana premiada en l’àmbit internacional sobre l’estat de conservació d’este ànec.
Per a participar en qualsevol d’estes quatre activitats cal inscripció prèvia, ja que l’aforament és limitat. Per a apuntar-te hauràs de completar el corresponent formulari d’inscripció de cada activitat. A més a més et recordem que si vols concertar una visita amb un centre educatiu, activitats que realitzem els dimecres, o amb un grup d’adults un dijous o un divendres, només has d’enviar-nos un correu a visitescasapenya@gmail.com. T’esperem a La Casa Penya per a compartir una colorida primavera de natura i marjal, molta marjal!!!