Primer pas per a aturar este projecte i recuperar l’Horta de La Punta
El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha admés a tràmit el recurs contenciós-administratiu de la plataforma “Horta és Futur, No a la ZAL” contra el decret del Consell que aprovava el Pla Especial (PE) de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de València en La Punta i contra les determinacions del Pla d’Acció Territorial de L’Horta (PATH) que afecten l’àmbit de l’esmentada ZAL. El recurs de la plataforma, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, va ser presentat Este recurs, que es va presentar el passat 20 de febrer, pels companys de Per L’Horta el passat 20 de febrer.
Encara que es tracta del primer pas administratiu després de la presentació del recurs, des de la plataforma “Horta és Futur, No a la ZAL” considerem que la seua admissió per part del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) reforça els nostres arguments. El TSJCV ha donat ara un termini de 20 dies a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori perquè aporte l’expedient del Pla Especial (PE) de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de València, infraestructura que es pretén instal·lar en La Punta.

El següent pas serà demanar la paralització cautelar d’este projecte fins que es resolga el litigi. Concretament ho faran els companys de Per L’Horta, que són qui representa a la plataforma en este procés contenciós-administratiu. Des de la plataforma, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, expliquen que la prudència en l’ús de despeses públiques i la responsabilitat a l’hora d’arriscar inversions privades farien més que recomanable deixar en suspens el desenvolupament del PE de la ZAL, novament qüestionat.
En cas de prosperar la demanda i decretar el TSJCV la paralització cautelar, seria la tercera vegada que es paralitza judicialment la posada en marxa de la ZAL. La primera va ser en 2013 després d’una sentència del mateix TSJCV i la segona en 2015 per orde del Tribunal Suprem (TS). En els dos casos, els motius van ser les irregularitats en la tramitació urbanística del projecte. Segons la plataforma “Horta és Futur, No a la ZAL”, el PE actual torna a incórrer en greus defectes de procediment i tampoc atén les directrius territorials de la legislació actual, tal com exigix la sentència del TS de 2015.
Així mateix, la plataforma ha informat que la campanya de micromecenatge per a finançar les despeses relacionades amb el recurs avança a molt bon ritme. Fins ara, transcorreguts 13 dies des de l’inici de la campanya, s’ha arribat a un 70% dels 9.600 euros pressupostats en despeses judicials. Però, encara ens queda l’última espenta per a poder finançar-la completament. Així que et demanem la teua col·laboració per a portar la ZAL als tribunals i recuperar l’Horta de La Punta.
