Centenars de persones han participat en esta iniciativa per definir conjuntament un futur per a la comarca
El passat dissabte, 13 de maig, va tindre lloc en La Casa Penya, el centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara, la jornada final del projecte ‘Decidim el Camp de Morvedre’. Una cita molt especial que Acció Ecologista-Agró va aprofitar per presentar les conclusions del projecte i per agrair la implicació de la societat civil.
La destrucció del territori, la impermeabilització del sòl, la pèrdua de sobirania alimentària i l’increment de desigualtats socials són alguns dels escenaris de futur que es derivarien de les infraestructures projectades en el Camp de Morvedre i que les veïnes i els veïns de la comarca han identificat com a no desitjables al llarg de les activitats programades dins de la iniciativa de participació ciutadana encetada per Acció Ecologista-Agró.
Així queda reflectit en l’audiovisual elaborat per Vicent de Castro i Daniel Centelles que va ser projectat el diumenge en La Casa Penya i en el mural, dissenyat per l’artista Elías Taño, que es va pintar eixe mateix dia en una de les parets de la caseta de les aigües de l’assagador de Quartell. Deixant, d’esta manera, per al futur dues empremtes dels esforços que tantes persones han dipositat en ‘Decidim el Camp de Morvedre’ i de les preocupacions que han suscitat l’origen d’este projecte i davant les quals esperem no hagem de baixar el cap.
En acabar, per relaxar l’ambient i com a recompensa de tot el treball realitzat, La Casa Penya va acollir un vermut musical, durant el qual les persones que se sumaren a esta jornada de tancament van gaudir d’una picaeta a càrrec de la cooperativa La Somniada (Soneja, l’Alt Palància) i d’un concert de Jamzú, grup de funk fussió.
L’entitat ecologista AE-Agró està molt contenta d’haver pogut desenvolupat el projecte ‘Decidim el Camp de Morvedre’, per al qual va rebre una subvenció de la Conselleria de Participació per a la implementació i promoció dels ODS de l’Agenda 2030. Però, sobre tot, de la gran implicació ciutadana -han participat en total més de dues centes persones- i la possibilitat de crear una visió crítica al futur del Camp de Morvedre. A més a més, espera que els polítics tinguen en compte les conclusions tretes i opten per una planificació territorial justa, que potèncie la resiliència del territori i que vetlle pel benestar de les persones que l’habiten.