Art i marjal al centre d’educació ambiental d’Almardà-Almenara
El passat diumenge, 13 de desembre, La Casa Penya va ser l’escenari d’una performance pictòrica a càrrec d’Alberto Biesok, professor de pintura de la Universitat Popular de Sagunt (Camp de Morvedre, València). Concretament, l’antic sequer d’arròs del centre d’educació ambiental d’Almardà-Almenara, on Alberto Biesok va pintar un quadre de la marjal al ritme de la música sobre un llenç de grans dimensions. Esta cita, organitzada per Acció Ecologista-Agró amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt, va reunir a una vintena de participants i a més a més va ser retransmesa en directe per la plataforma Zoom.
Amb esta jornada d’art i marjal La Casa Penya acomiada una tardor durant la qual el centre d’educació i voluntariat ambiental d’Almardà-Almenara ha tornat a ser el punt de trobada dels amants de la natura amb la marjal. De fet, a més a més de les visites guiades de tots els diumenges i la performance d’Alberto Biesok, esta tardor La Casa Penya ha acollit un taller de cianotípia a càrrec de Lurdes Ribera i el contacontes infantil Cornalina i el conte de les flors amb La Ninya Cristal.
A més a més, el passat dissabte 28 de novembre des de La Casa Penya vam organitzar un debat sobre la gestió de la Gola de Quartell, esdeveniment que per motius meteorològics finalment es va celebrar en el Consell Agrari de Sagunt (Camp de Morvedre, València).
En este debat van intervindre Darío Moreno, alcalde de Sagunt; Benjamín Pérez, Director General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental; Bosco Dies, de la Fundació Assut; Vicent Mocholí, de la Comunitat de Regants del Tancat de l’Estell i Rojas; i el nostre company Enric Amer, que va explicar la proposta de consens d’AE-Agró per a la gestió de la Gola de Quartell.
Destacar també que esta tardor, com a novetat, La Casa Penya ha obert els divendres a la vesprada per a gaudir del capvespre d’Almardà i descobrir els tresors naturals de la marjal. Concretament, durant els mesos d’octubre i novembre, quan hem programat visites guiades temàtiques sobre la custòdia del territori, el conreu de l’arròs, la vegetació de marjal, les aus, la fauna aquàtica…
Des d’AE-Agró volem agrair-vos a totes i a tots la vostra participació en les activitats convocades durant els mesos d’octubre, novembre i desembre a La Casa Penya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt. I, per descomptat, agrair l’aposta per l’educació ambiental dels col·legis i instituts que, malgrat la COVID-19, ens heu visitat esta tardor.
Finalment, vos recordem que La Casa Penya obrirà també tots els diumenges de Nadal, d’11.00 a 13.00 hores, per a apropar la marjal a curiosos, veïns i amants de la natura. Perquè, malgrat la pandèmia que estem vivint, totes i tots necessitem el contacte amb la natura i des d’AE-Agró volem posar-vos totes les facilitats possibles perquè pugueu viure i descobrir La Casa Penya i la Marjal d’Almardà.