Celebrem un taller de ceràmica ibera al centre d’educació i voluntariat mediambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara
El passat diumenge 14 de novembre vam tindre la segona jornada especial de la tardor a La Casa Penya, el centre d’educació i voluntariat mediambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara. Eixe dia, a més a més de la visita guiada de cada diumenge, la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró Campo de Morvedre va organitzar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt un taller de ceràmica ibera amb Amparo Ripollés. Esta activitat ens va permetre aprendre la classe de ceràmica que es fabricava a l’antic Arse, el poblament iber primigeni que va ser l’origen de l’actual ciutat de Sagunt.
Posar en valor l’espectacular patrimoni natural que atresora la Marjal d’Almardà-Almenara és un dels grans reptes de La Casa Penya. Però, al centre d’educació i voluntariat mediambiental de la Marjal d’Almardà també treballem per a posar en valor el nostre patrimoni històric i cultural amb activitats com la del passat diumenge 14 de novembre.
Eixe dia vam rebre la visita d’Amparo Ripollés, qui va realitzar un enriquidor taller sobre ceràmica ibera. Gràcies a esta cita vam aprendre les tècniques que utilitzaven els nostres avantpassats a l’antiga Arse per a fabricar la seua ceràmica, la classe de materials que empraven i les diferents temàtiques que protagonitzaven les il·lustracions amb les quals decoraven les seues peces de ceràmica.
A més a més de tot açò, vam tindre fins i tot l’oportunitat de crear amb Amparo Ripollés les nostres pròpies peces de fang de ceràmica ibera, que vam il·lustrar i decorar amb òxid, igual que feien els antics habitants d’Arse, el poblament iber primigeni que va ser l’origen de l’actual ciutat de Sagunt.
Esta cita, que va combinar a la perfecció natura i història, és la segona jornada especial que la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre programa esta tardor a La Casa Penya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt.
La primera jornada especial de la tardor va ser el passat mes d’octubre, quan vam organitzar un contacontes infantil amb La Ninya Cristal que va tindre com a protagonista a la ruda de mallada (Thalictrum maritimum). La següent serà este dissabte, 27 de novembre, quan et convidem a participar en la jornada “De la marjal a la mar: la qualitat de les aigües”. T’apuntes?