Conclou la campanya de voluntariats en la Finca de Penya
El passat dissabte, 1 de juny, va finalitzar la campanya de voluntariats primaverals de la Colla Verda a la Finca de Penya amb una plantació de vegetació aquàtica i subaquàtica. Amb esta activitat en la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà-Almenara el projecte de voluntariat mediambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró acomiada el curs 2018-2019 i s’agafa unes merescudes vacances. Després de l’estiu, la Colla Verda tornarà amb més activitats per a continuar posant el seu granet d’arena en la conservació de la natura de Sagunt.
Augmentar la biodiversitat de la Finca de Penya, millorant i restaurant els hàbitats d’esta reserva de fauna silvestre que Acció Ecologista-Agró custodia a la Marjal d’Almardà-Almenara. I, a més a més, aconseguir-ho amb la col·laboració i la implicació de la ciutadania. Este era el repte que s’havia fixat per a esta primavera la Colla Verda, el projecte de voluntariat mediambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i AE-Agró.
La primera cita d’esta campanya d’activitats, que ha tingut la seua base d’operacions en ell centre mediambiental de La Casa Penya, va ser el dissabte 13 d’abril. Eixe dia la Colla Verda va instal·lar dos encanyissat en un dels camins de la Finca de Penya per a reduir les molèsties que patixen les aus durant el període de cria. A més a més, amb el mateix objectiu, també vam instal·lar un altre encanyissat en un dels miradors de la reserva. I, com ens va sobrar un poc de temps, vam aprofitar per a plantar vegetació aquàtica.
El següent voluntariat va ser el dissabte 11 de maig i va consistir a plantar més vegetació aquàtica. Concretament, lliris grocs (Iris pseudacorus), joncs (Juncus acutus), mansegues (Cladium mariscus) i Carex elata, una planta que forma part del Catàleg València d’Espècies de Flora Amenaçada. Volem agrair al Centre d’Investigacions Piscícoles El Palmar (Conselleria de Medi Ambient) la seua col·laboració, ja que tota la vegetació autòctona que hem introduït esta primavera en la reserva de la Marjal d’Almardà ha sigut facilitada per ells.
Finalment, la tercera activitat de la Colla Verda a la Finca de Penya es va celebrar el passat dissabte 1 de juny. Amb l’ajuda d’un grup d’adolescents de Mensajeros de la Paz i de voluntaris de Sagunt vam posar el nostre granet d’arena per a restaurar una de les zones on l’empresa Inferco, amb qui també tenim un acord de custòdia del territori, ha explotat enguany la turba. Com? Doncs, plantant vegetació aquàtica (lliris i joncs) i també subaquàtica. Concretament, Ceratophyllum submersum i Potamogeton pectinatus.
Amb esta última activitat de la primavera la Colla Verda tanca el curs 2018-2019 de voluntariats mediambiental. El curs va arrancar en novembre amb una campanya de plantacions de flora dunar en diferents platges de Sagunt. I durant l’hivern vam centrar els nostres esforços a millorar la biodiversitat urbana de la capital del Camp de Morvedre.
Des de la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró volem agrair-vos a totes i tots els voluntaris la vostra participació en les activitats del curs 2018-2019 de la Colla Verda. Igualment, volem agrair el suport de l’Ajuntament de Sagunt i la resta d’entitats i col·lectius que vos heu implicat este curs en este projecte de voluntariat mediambiental. Ara agafem unes merescudes vacances. Però, després de l’estiu la Colla Verda tornarà amb més activitats.