Un centenar de persones participen en esta campanya d’activitats
Este estiu la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró ha organitzat la segona edició dels Capvespres a La Casa Penya. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) hem programat quatre activitats vespertines al centre d’educació i voluntariat mediambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara: una jornada de ioga, una de fotografia de paisatge, una d’observació astronòmica i un taller de ceràmica ibera. En total, un centenar de persones han participat en els quatre Capvespres d’este estiu i amb els quals hem volgut donar a conéixer la Marjal d’Almardà.
Gaudir d’un entorn privilegiat com és la Marjal d’Almardà-Almenara amb activitats saludables, artístiques, científiques i culturals. Este era l’objectiu dels quatre Capvespres a La Casa Penya programats este estiu per la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró. Esta campanya d’activitats, a més a més, pretenia impulsar un turisme sostenible i respectuós amb la natura. I, així, consolidar encara més este centre mediambiental com a punt de referència entre els veïns i turistes que volen descobrir els tresors naturals de la Marjal d’Almardà.
El primer Capvespre va ser el dimecres 26 de juny, quan ens va visitar Begoña Badenes. Amb ella vam passejar per esta zona humida Ramsar i vam realitzar una sessió de ioga a La Casa Penya. El segon Capvespre el vam convocar el dimecres 3 de juliol. Eixe dia vam realitzar un taller de fotografia de paisatge amb Carmen Bonilla. I, a més a més, vam inaugurar a La Casa Penya una exposició dels seus alumnes de la Universitat Popular de Sagunt, que durant el curs 2018-2019 van fotografiar el paisatge de la marjal.
El tercer Capvespre va tindre lloc el dimecres 10 de juliol, quan vam organitzar a La Casa Penya una jornada d’observació astronòmica amb Amadeo Aznar (Astronomía Para Todos). Finalment, esta campanya d’activitats va concloure el dimecres 17 de juliol amb un taller de ceràmica ibera amb Amparo Ribelles. Amb ella vam aprendre com treballaven el fang els nostres avantpassats i, fins i tot, vam poder crear les nostres pròpies peces de ceràmica ibera.
En total, en estes quatre activitats han participat un centenar de veïns i turistes. De fet, hem posat el cartell de “no hi ha bitllets” en els quatre Capvespres programats. Des de la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró volem mostrar la nostra satisfacció pel nou èxit de públic d’esta campanya. També volem destacar que amb esta convocatòria mantenim la nostra aposta per una programació continuada d’activitats durant tot l’any a La Casa Penya. I, a més a més, amb la col·laboració d’entitats locals com la Universitat Popular de Sagunt.
Campus Penya, una aventura entre mar i marjal
De l’1 al 5 de juliol la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró també va celebrar al centre mediambiental de la Marjal d’Almardà una nova edició de l’Estiu Jove a La Casa Penya, cita dirigida a adolescents i que enguany hem rebatejat com Campus Penya. Com en les cinc edicions anteriors, esta divertida aventura entre mar i marjal ha comptat amb el suport de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Sagunt.
Els adolescents que han participat en el Campus Penya han tingut l’oportunitat de gaudir de la natura, la platja i la marjal amb diferents activitats. Així, per exemple, han participat en una jornada d’anellament científic d’aus, han passejat en barca per la marjal, s’han banyat en la platja, han concursat en el nostre masterchef ecològic, han realitzat censos de fauna aquàtica, tallers de consum responsable i, fins i tot, una jornada d’esports aquàtics a la mar.
Des d’AE-Agró volem donar les gràcies a totes les persones i entitats que han fet possible tant el Campus Penya com els Capvespres. I també volem recordar-vos a totes i tots que La Casa Penya obrirà tots els diumenges de l’estiu, d’11:00 a 13:30 hores. Així que ja saps, si encara nos has vingut, anima’t i participa en estes visites guiades per a descobrir els tresors naturals de la Marjal d’Almardà!!!