Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > EXCURSIÓ A LA MUNTANYA DE ROMEU

EXCURSIÓ A LA MUNTANYA DE ROMEU

Vora 200 persones acudiren a reivindicar el Paratge Natural Municipal

dilluns 18 de desembre de 2006, per  Juan Ruiz

El dissabte 2 de desembre fou el dia triat per l’Ajuntament de Sagunt per a inagurar la Ruta dels Senglars. La, ja coneguda, ruta trascorre per la muntanya de Romeu.

Nosaltres estiguérem allí no sols per celebrar un dia festiu, si no, com sempre per reivindicar. En este cas, la proclamació de la muntanya de Romeu en Paratge Natural Municipal.

Amb l’antic equip de govern municipal es começaren les negociacions, però darrerament s’ha fet escoltar la veu d’Asland. I és que dintre d’este paratge ens trobem una pedrera, una pedrera que ara volen ampliar. Per això s’ha frenat el procés. Es fan al•lusions als llocs de treball, o al progrés de la ciutat; però és què no tenim prou progrés i llocs de treballs amb PAI’s i polígons industrials?

Al menys una bona part de la població va voler demostrar este dissabte que sí, que el que necessitem es respectar el nostres espais verds.

La marxa es va desenvolupar perfectament, si bé no amb molta tranquil•litat perquè hi havia alguns muntanyers que marcaven un ritme de bòlid. El Centre d´Estudis del Camp de Morvedre es va encarregar de repartir plànols de la zona per a que la gent reconeguera la barbarie de la pedrera. Membres del Centre Excursionista i d´Acció Ecologista Agró ens guiaren pel camí. I la Colla Verda va donar el suport organitzatiu controlant que ningú es perdera.

JPEG - 49 kB
JPEG - 46.7 kB
JPEG - 164.7 kB
Imatge per satèl·lit de la pedrera d’Asland
Resulta evident l’afecció als pinars del paratge i l’efecte sobre l’orografia. Ara Asland demana que s’amplie l’àrea d’aquesta barbaritat, motiu pel que no es declara com a Paratge Natural Municipal

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?