Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Viu el riu > AGRÓ INAUGURA UNA EXPOSICIÓ SOBRE EL PALÀNCIA I PRESENTA UN ESTUDI (...)

AGRÓ INAUGURA UNA EXPOSICIÓ SOBRE EL PALÀNCIA I PRESENTA UN ESTUDI SOCIOAMBIENTAL

Acció Ecologista Agró continua amb el projecte Viu el Riu i convida a tota la població a la finalització de la primera fase del mateix.

dimarts 26 de gener de 2010, per  Juan Ruiz

El projecte VIU EL RIU és un projecte finanançat pel Ministeri de Medi ambient, concretament pel Programa de Voluntariado en Rios. Durant els últims mesos del 2009 s´han desenvolupat visites guiades amb els escolars de tota la comarca al tram del riu més proper a la seua població, al temps que la Colla Verda (grup de voluntariat ambiental aj. de Sagunt) ha anat realitzant diferents tasques d´ anàlisi i conservació.

Mentre, des de la Comissió d´Educació Ambiental d´Agró es realitzaven altres tasques. Una d´elles un estudi socio ambiental del riu, des del delta fins a la presa d´Algar. En este estudi s´ha intentat parlar amb totes les entitats relacionades amb el riu i les seues aigües. El resultat d´estes entrevistes, junt a la prospecció del llit des de la desembocadura fins a Algar, ens ha servit per a obtindre una visió més completa de la situació del nostre riu. Esta prospecció ha anat acompanyada d´un seguit de fotografies amb les que s´ha creat l´exposició Viu el Riu.

Este divendres 29 de gener presentem al Casal Jove ambdós documents. La presentació de l´estudi, per Ángel Bereje, començarà a les 18.30 i seguidament inaugurarem l´exposició Viu el Riu del fotògraf Pere de Prada. Amb esta presentació pública volem donar a conèixer a tota la població una nova visió sobre el riu Palància, les seues mancances però també les seues riqueses. I sobretot ens agradaria que fos un emplaçament per a recollir idees i opinions de tots aquells/es que tinguen alguna cosa a dir sobre el nostre riu.

Així mateix, també volem aprofitar per a demanar als nostres polítics que tinguen una posició ferma en la conservació del mateix. Per a això, caldria tindre en compte diferents aspectes, des del manteniment d´un riu sense escombreries fins a la demolició de les cosntruccions ilegals que encara es mantenen al delta.

Finalitzat este acte continuarem amb la segona fase de Viu el Riu. Portarem l´exposició i l´estudi a la resta de pobles de la comarca, i continuarem les tasques de voluntariat fomentant la idea del riu Palància com un paisatge a recuperar. Per això, sense anar més lluny, el diumenge 31 de gener convidem a la celebració del Dia de l´Arbre al llit del Palància (a les11h, pont de Canet)

Més info: agromorvedre@ono.com.
http://www.accioecologista-agro.org/spip.php?rubrique171
962690854

Carpeta

  • invitació

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?