Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > AE-Agró > Llista de correu. Butlletí electrònic > EN EL DIA MUNDIAL DE LES ZONES HUMIDES,

EN EL DIA MUNDIAL DE LES ZONES HUMIDES,

Es fa llarg esperar...

dimarts 2 de febrer de 2010, per  Juan Ruiz

EN EL DIA MUNDIAL DE LES ZONES HUMIDES.... Es fa llarg d’esperar

És una tendra cançó de Billye Holliday, expressant la lentitud del temps quan se té una gran esperança, una gran il•lusió, una gran passió i va passant el temps i no arriba l’objecte de desig.

Als ciutadans que portem anys dedicant un esforç desinteressat i voluntari, per evitar la desaparició, estabilitzar , recuperar, millorar i tornar al seu esplendor les nostres zones humides, sabent que son el millor tresor natural del territori que vivim, ens ve un sentiment contradictori.

D’una banda, hem vist com la natura ens ha recompensat, que estem desfruitant el que hem guanyat. Tenim a la comarca, de nou, les albuferes litorals inundant la part més baixa junt a la mar. Uns hiverns, primaveres i tardors espectaculars de paisatge, vegetació i fauna. Des dels petxinots als estols d’anàtids, dels lliris grocs i blaus als mansegars o bovalars pletòrics. Finalment, observatoris, itineraris, cada vegada més gent, famílies, col•legis, universitaris, turistes, amb prismàtics i botes d’aigua. Ullals i fonts de nou brollant i renovant lluents plens de fotges, polles, galls de canyar, corbes marines, arpellots, camallongues...Tot a les marjals es ràpid, son ecosistemes potents, com pertoca al clima mediterrani amb aigua, com podem comprovar a diari passejant del Grau Vell a l’Estany de Pujol, o pels assagadors de Quartell, Almardà, el Quadro o La Closa de Benavites.

Tot va ràpid si exceptuem les administracions. Ens deixen amb la mel en la boca, esperant inauguracions, començament d’obres que no arriben mai, finalitzacions d’obres que no acaben mai, arrancades de rosi i parades de burro…Quan de temps per obrir una Escola de Natura en Almenara, el Centre de Activitats Mediambientals i del Voluntariat en la Casa de Penya…?

I això que la comarca compta amb una potent societat civil que no sols reivindica, sinó que esta permanentment fent activitats mediambientals positives. Molts territoris envegen l’activitat d’Acció Ecologista-Agró, la Colla Verda, el Centre d’Estudis, els Centres Excursionistes, Morvedre en Bici, la Coordinadora Comarcal de la marxa a peu, etc
I els programes com Marjal Viva o l’Intercanvi Juvenil Mediterrani, les campanyes de Viu el Riu, Clean Up the med, els Refugis de fauna silvestres, la Custodia de Territori amb compres de punts estratègic…

Enguany, la setmana de les zones humides que organitzem a la comarca comptarà amb la presencia el dimecres al Centre Cívic del Port de Sagunt de la Responsable de la Seu Espanyola d’Humedals , Mª Josep Viñals, el divendres una exposició fotogràfica sobre la Marjal d’Almenara en la Casa de Cultura d’este poble. I per últim el diumenge una plantació popular pels voltants de la Casa de Penya, que tant esperem i desitgem. Pròxima a finalitzar les obres i fer entrega a l’Ajuntament de Sagunt per a que siga recepcionada i esperem que per fí es puga signar de nou el Conveni de Gestió entre AE-Agró i l’Ajuntament i posar en marxa un grapat de projectes que tenim ja a l’espera, tant d´educació ambiental com d’ús públic i de col•laboració amb institucions, centres educatius i recerca.

Per tant, el nostre desig per a 2010 es la Inauguració i posada en marxa del Centre de la Casa de Penya. Esperem que totes les administracions estiguen a l’altura dels ciutadans de la comarca i pugam ser un punt de referència de les zones humides valencianes junt al Centre de Gandia o el Tancat de la Pipa a l’Albufera

Accio Ecologista-Agró. Camp de Morvedre, 2 de Febrer de 2010

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles