Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > L’Horta Viva Sense Autovia > Bicifestació el diumenge contra l’autovia Parc Nord i en defensa de (...)

Bicicletada de Molí a Molí contra l’autovia Parc Nord i en defensa de l’Horta

Bicifestació el diumenge contra l’autovia Parc Nord i en defensa de l’Horta

Demanda d’alternatives sostenibles al transport i a l’economia de l’Horta.

divendres 21 de maig de 2010, per  AE-Agró

La Coordinadora Horta Viva sense Autovia i València en Bici-AE Agró han convocat per aquest diumenge una bicicletada des de València fins a al Molí de Godella per reivindicar una via ciclista segura a l’Horta. A més a més, els manifestants tornaran a mostrar la seua oposició a l’autovia Parc Nord.

JPEG - 294.3 kB
Agafa la bici i lluita per l’Horta.

La marxa de protesta ciclista començarà a les 10:00 del matí a la plaça de la Verge de València. Els ciclistes pedalejaran fins al parc del Molí de Godella, on arribaran aproximadament a les 11:00. Des d’ací la bicifestació continuarà per l’Horta fins arribar al Molí d’Alfara. La bicicletada, que es realitzarà principalment pel Camí Vell de Godella, pretén exigir una via ciclista segura per l’Horta, sense trànsit d’automòbils (a excepció dels residents de les alqueries i dels llauradors de la zona). Els convocants de la manifestació reivindiquen que els cotxes han de circular per la Ronda Nord de la ciutat i no pel Camí Vell de Godella (ambdues infraestructures són pràcticament paral·leles).

La bicicletada del diumenge és una més de les accions que la Coordinadora Horta Viva sense Autovia (que compta amb la presència d’AE-Agró a més a més d’entitats i associacions dels municipis afectats) realitza en contra del projecte d’autovia Parc Nord i en defensa de L’Horta de València, Benicalap, Godella, Alfara, Alboraia, Montcada, Meliana, Vinalesa, Foios, Rocafort, Albalat dels Sorells i Burjassot. Tots estos municipis es troben amenaçats per aquesta nova infraestructura projectada per la conselleria d’Infraestructures i Transports.

Front a esta amenaça, la Coordinadora exigix "la conservació, protecció i explotació racional de l’Horta de València, una realitat econòmica, cultural i paisatgística de primer ordre". Una conservació que Horta Viva considera "incompatible" amb l’autovia Parc Nord. Segons els convocants de la bicicletada aquest projecte és "un procés d’ocupació desmesurat, irracional, agressiu contra la salut, el medi ambient i l’economia que, com a la resta del territori valencià, es fa sense comptar amb l’opinió de la ciutadania". I que a més a més, "aïllaria els pobles de la nostra comarca amb una barrera de vies ràpides que portarien més trànsit a les poblacions i arrasarien grans extensions de terrenys productius".

La Coordinadora també s’oposa a "que el soterrament de la línia 1 del metro es faça a canvi de la requalificació de terrenys d’horta per a generar plusvàlues urbanístiques que només beneficiarien uns pocs". Des d’Horta Viva sense Autovia s’aposta "per un pla de mobilitat comarcal a partir de les vies de comunicació actualment existents, que respecte els espais cultivats, evite l’augment del trànsit urbà, potencie el transport públic, i facilite i protegisca els desplaçaments a peu i en bicicleta". La Coordinadora també exigix "la protecció efectiva de l’Horta, amb un pla d’ordenació del territori elaborat amb la participació ciutadana, així com la dignificació i promoció de l’economia agrària amb mesures efectives de modernització compatibles amb el medi ambient, polítiques de preus justos i la promoció del consum local".

JPEG - 55 kB
Tècnics, llauradors i polítics participen a les taules redones.

Per tot això, tant la Coordinadora com AE-Agró han realitzat ja accions per conscienciar a la ciutadania i mostrar la negativa de la societat civil a l’autovia Parc Nord. Concretament, AE-Agró du a terme una campanya de taules redones als municipis afectats per informar dels efectes negatius del projecte i mostrar les alternatives possibles. En esta campanya participen tècnics, llauradors, veïns i polítics locals.

Per la seua part, la Coordinadora Horta Viva sense Autovia ha convocat ja altres bicifestacions per mobilitzar a la ciutadania contra l’autovia Parc Nord i mostrar l’oposició dels veïns de la comarca i la ciutat al projecte. El diumenge cal agafar de nou la bicicleta i pedalejar per l’Horta per tornar a mostrar la negativa de la societat civil a la construcció d’una nova infraestructura que amenaça el poc que ens queda d’Horta, l’autovia Parc Nord.

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles