Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > L’Horta Viva Sense Autovia > Bicicletada multitudinària en defensa de l’Horta

Marxa ciclista contra l’autovia Parc Nord

Bicicletada multitudinària en defensa de l’Horta

Bicifestació d’Horta Viva i València en Bici-AE Agró en defensa del territori i en contra del projecte d’autovia Parc Nord a l’Horta

dijous 27 de maig de 2010, per  AE-Agró

El diumenge centenars de ciclistes van recórrer l’Horta des de València fins al Molí d’Alfara, passant pel Molí de Godella, per mostrar la negativa de la ciutadania al projecte d’autovia Parc Nord. Els manifestants van exigir la conservació de l’Horta pel seu patrimoni cultural, econòmic i paisatgístic.

JPEG - 85.2 kB
Les bicicletes van tornar a dir NO al projecte d’autovia.

Convocats per la Coordinadora Horta Viva sense Autovia i València en Bici-AE Agró centenars de veïns de València i dels municipis de L’Horta van agafar la seua bicicleta el diumenge pel matí. L’objectiu era gaudir d’un passeig ciclista multitudinari pel cor de l’Horta i mostrar així la negativa de la societat civil a l’autovia Parc Nord, projectada per la conselleria d’Infraestructures i Transports.

Els més matiners van ser els companys de València en Bici, que van iniciar la bicifestació a les 10:00 hores a la Plaça de la Verge de la capital del Túria. Des de la capital es van desplaçar fins al parc del Molí de Godella, on es van reunir amb la resta de bicifestants. Des del parc del Molí la bicicletada va continuar pel Camí Vell de Godella en direcció al Molí d’Alfara. Els manifestants van poder gaudir d’un matí primaveral i d’un magnífic passeig entre alqueries i conreus tradicionals de l’Horta de València.

JPEG - 66.3 kB
Centenars de ciclistes van recórrer l’Horta.

Quan la bicifestació va arribar al Molí d’Alfara, es va llegir un manifest, on els organitzadors van tornar a dir NO al projecte de l’autovia Parc Nord i al soterrament de la línia 1 del Metro a canvi de la requalificació de terrenys d’Horta. Segons els convocants aquest projecte és "un procés d’ocupació desmesurat, irracional, agressiu contra la salut, el medi ambient i l’economia". I que a més a més, "aïllaria els pobles de la nostra comarca amb una barrera de vies ràpides que portarien més trànsit a les poblacions i arrasarien grans extensions de terrenys productius".

Els manifestants també van exigir "la conservació, protecció i explotació racional de l’Horta de València, una realitat econòmica, cultural i paisatgística de primer ordre". Una conservació i protecció que segons Horta Viva sense Autovia passa per "un pla de mobilitat comarcal a partir de les vies de comunicació actualment existents, que respecte els espais cultivats, evite l’augment del trànsit urbà, potencie el transport públic, i facilite i protegisca els desplaçaments a peu i en bicicleta".

Bicicletades i informació contra l’autovia Parc Nord

JPEG - 71.2 kB
Els participants van gaudir dels encants de l’Horta.

La bicicletada del diumenge és una més de les accions que la Coordinadora Horta Viva sense Autovia (que compta amb la presència d’AE-Agró a més a més d’entitats i associacions dels municipis afectats) realitza en contra del projecte d’autovia Parc Nord i en defensa de l’Horta de València, Benicalap, Godella, Alfara, Alboraia, Montcada, Meliana, Vinalesa, Foios, Rocafort, Albalat dels Sorells i Burjassot. Tots estos municipis es troben amenaçats per aquesta nova autovia projectada per la conselleria d’Infraestructures i Transports.

Tant la Coordinadora com AE-Agró han realitzat ja accions per conscienciar a la ciutadania i mostrar la negativa de la societat civil a esta nova carretera. Concretament, AE-Agró du a terme una campanya de taules redones als municipis afectats per informar dels efectes negatius del projecte i mostrar les alternatives possibles. En esta campanya participen tècnics, llauradors, veïns i polítics locals.

JPEG - 61 kB
Les bicicletes van tornar a parlar: ¡No volem l’autovia Parc Nord!¡Volem l’Horta Viva!

Per la seua part, la Coordinadora Horta Viva sense Autovia i València en Bici-AE Agró han convocat ja altres bicifestacions per mobilitzar a la ciutadania contra l’autovia Parc Nord i mostrar l’oposició dels veïns de la comarca i la ciutat al projecte. El diumenge les bicicletes van tornar a parlar i a dir ben clar: ¡No volem l’autovia Parc Nord!¡Volem l’Horta Viva!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles