Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Transports > Proposta de València en Bici-AE Agró per a millorar els servicis (...)

Mobilitat Sostenible

Proposta de València en Bici-AE Agró per a millorar els servicis ferroviaris del corredor València-Conca-Madrid

Esta iniciativa pretén evitar el tancament d’esta línia emblemàtica del ferrocarril

dijous 23 de desembre de 2010, per  AE-Agró

En estos moments assistim a la posada en marxa de la Línia d’Alta Velocitat (LAV) entre València i Madrid i a l’amenaça del tancament de la centenària línia fèrria que unix València amb Madrid a través de Conca, sinó en la seua totalitat almenys en part. Per això, des de València en Bici-Acció Ecologista Agró volem aportar una sèrie de propostes, sempre discutibles i millorables, que eviten la definitiva reconversió d’este corredor ferroviari en un corredor destinat a una minoria elitista.

Per evitar que el corredor ferroviari València-Conca-Madrid no es convertisca en un servici destinat exclusivament a uns pocs, cal, a més a més de salvar del tancament la línia convencional, invertir en ella per a fer el servici competitiu. Les nostres alternatives per evitar la desaparició d’esta línia ferroviària sorgix en part d’una proposta que la Generalitat Valenciana va fer fa uns mesos al Ministeri de Foment: la possibilitat de crear un servici de trens regionals que uniria València amb la comarca de Requena-Utiel i que passarem a descriure seguidament i a la que farem algunes observacions.

JPEG - 36 kB

La proposta de la Generalitat consistix a utilitzar trens de Mitja Distància de rodadura desplaçable, que anirien fins a l’estació del Rebollar (on és construiria un intercanviador d’ample de via) i després continuar fins a Utiel i Camporrobles per l’actual via convencional, per on circulen actualment els trens de la línia C-3 de Rodalia. D’altra banda, i dins del Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana firmat entre Foment i la Generalitat, està prevista la modernització de l’actual línia de rodalia C-3 només entre València i Buñol (electrificació i doble via). Això ens fa pensar que és possible que és pretenga l’abandó de part de la via convencional entre Buñol i el Rebollar. És cert que entre Buñol i Requena no hi ha molts viatgers i que el Portillo és un llast a l’hora de millorar els temps de viatge fins a la comarca d’Utiel-Requena, raó per la qual la idea d’establir un servici de Mitja Distància que aprofite la nova LAV és digne de tindre’s en compte. Ara be, com a usuaris del tren i activistes socials i ecològics hem de fer una sèrie de propostes de millora a l’efectuada per la Generalitat Valenciana.

1- Advoquem per que l’intercanviador d’ample del Rebollar és construïsca en les proximitats de l’actual estació de Siete Aguas i així continuaria donant servici també a esta població i a Venta Mina.

2- Veiem necessari que esta possible línia de Mitja Distància/Proximitats d’altes prestacions que denominarem C-3 B s’interconnecte amb la línia de rodalia C-3 A (València-Bunyol), de manera que la comarca de Requena-Utiel i com més endavant explicarem, Conca i Madrid, no sols tinguen connexió amb València, sinó amb les poblacions de la Foia de Bunyol. Per a això, proposem la construcció d’una estació d’intercanvi en l’encreuament que ambdues infraestructures ferroviàries tenen entre Bunyol i Xiva en les proximitats del polígon industrial de la Pailla, en el terme municipal d’esta última població.

3- El nostre desig és que el servici de Rodalia d’altes prestacions (la C-3 B) no acabe on acaba actualment la C-3, a Utiel, sinó que continue, com ha proposat la Generalitat, fins a Camporrobles.

D’altra banda, i davant del possible tancament de la infraestructura entre Utiel i Conca plantegem el següent:

1- Com ja hem dit abans, la prolongació de la línia de Rodalia d’altes prestacions (a la que denominem C-3 B) fins a Camporrobles.

2- L’establiment d’un tren de Mitja Distància d’altes prestacions (dièsel) que utilitze la LAV i que entre València i Conca pare en l’intercanviador de Xiva-Bunyol, en l’estació d’AVE de Requena-Utiel i en Conca. Després, continuaria per la xàrcia convencional fins a Madrid.

3- Entre Conca i Camporrobles ha de mantindre’s la línia operativa per a donar cabuda a dos tipus de servicis: En primer lloc un servici de ferrocarril rural amb trens xicotets i de poc consum i, en segon lloc, un servici de ferrocarrils turístics per aprofitar la història d’esta fantàstica infraestructura, els seus paisatges i els pobles que la circumden.

Per a finalitzar, i no per això menys important, exigim que estos servicis de Rodalia, de Mitja Distància, rurals i turístics tinguen habilitats espais suficients per al transport de bicicletes. El cicloturisme pot convertir-se en una basa més pel rendiment d’esta línia. D’acord amb això, el tram del “Portillo” entre Bunyol i Siete Aguas és pot reconvertir amb gran èxit en una via verda.

Antonio LLópez, València en Bici-AE Agró

JPEG - 40.8 kB
Cal actuar per salvar del tancament l’històric corredor València-Conca-Madrid.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : València en Bici-AE Agró

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles