Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > Alta Velocitat València-Castelló > El Centre Excursionista de València visita la Vall de Segó

La Vall de Segó com ara, sempre!!!

El Centre Excursionista de València visita la Vall de Segó

Excursionistes i membres de la plataforma "La Vall de Segó com ara, sempre" realitzen una marxa reivindicativa en defensa del paratge del Codoval

dimarts 4 de gener de 2011, per  AE-Agró

El diumenge 19 de desembre, destacats membres del Centre Excursionista de València van visitar, conjuntament amb representants de la plataforma cívica "La Vall de Segó com ara, sempre", els terrenys amenaçats per l’AVE als municipis de Benifairó i Quart de les Valls. L’ADIF té projectada una pedrera d’àrids al paratge del Codoval, amb motiu de la construcció del Tren d’Alta Velocitat (TAV) entre València i Castelló, que arrasaria este enclavament d’excel·lència paisatgística.

JPEG - 30.6 kB

Durant la marxa els excursionistes van poder disfrutar dels rics paisatges de les Valls, des de les dunes litorals fins als pinars del Codoval, passant per les desconegudes llacunes costeres i els verds horts de cítrics. Els membres de la plataforma "La Vall de Segó com ara, sempre" van informar els nombrosos assistents sobre el projecte de la pedrera d’àrids projectada per l’ADIF i els seus evidents impactes socials i mediambientals:

- Arrasaria una zona de gran valor agrícola i ambiental.
- Destruiria un paisatge catalogat per la pròpia Generalitat Valenciana com a enclavament d’excel·lència paisatgística.
- Perjudicaria la qualitat de vida en la Vall de Segó per la pols, les voladures amb explosius i el trànsit continu de camions de gran tonatge.
- Afectaria al pou d’aigua potable de Benifairó.
- Incompliria les normatives urbanístiques municipals.
- Eliminaria tres jaciments arqueològics.

A més, el traçat del futur AVE València-Castelló discorrerà en plena àrea d’influència del LIC de la Marjal d’Almenara. Per això, els organitzadors van manifestar la seua preocupació pels possibles impactes sobre un ecosistema tan fràgil i valuós com són les llacunes costeres i l’efecte barrera que suposarà esta infraestructura.

La jornada va finalitzar amb un berenar i l’intercanvi d’impressions. Els organitzadors van agrair la presència i suport del Centre Excursionista de València i els excursionistes van mostrar la seua sorpresa per la bellesa i riquesa ambiental de la zona i la seua preocupació pels projectes que l’amenacen.

JPEG - 31.7 kB
La Vall de Segó com ara, sempre!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles