Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > Alta Velocitat València-Castelló > La plataforma cívica continua la defensa del Codoval amb visites al paratge (...)

La Vall de Segó, com ara sempre!!!

La plataforma cívica continua la defensa del Codoval amb visites al paratge i xarrades sobre la pedrera

Més de 30 persones visiten la Vall de Segó amb motiu de les Jornades sobre Biodiversitat i Sostenibilitat al Camp de Morvedre

dimecres 11 de maig de 2011, per  AE-Agró

Les accions per a evitar que la pedrera, projectada pel Ministeri de Foment per a construir l’AVE València-Castelló, destruïsca la muntanya del Codoval i modifique per sempre el paisatge de la Vall de Segó no s’aturen. El dissabte 7 més de 30 persones participaren en una caminada crítica pel paratge, que cal afegir a les xarrades que la plataforma cívica, que compta entre els seus integrants a Acció Ecologista-Agró, ha realitzat durant els darrers mesos per a informar d’este projecte que amenaça un territori de gran valor natural i paisatgístic.

JPEG - 23.2 kB

Amb motiu de les XI Jornades sobre Biodiversitat i Sostenibilitat del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre, la plataforma cívica La Vall de Segó, com ara sempre!!! col·laborà en la visita guiada pel Codoval i la resta de muntanyes d’esta subcomarca del Camp de Morvedre. L’objectiu de la caminada crítica era informar als més de 30 participants del perill que suposa la pedrera d’àrids que el Ministeri de Foment vol construir en este paratge. Esta pedrera, que forma part del projecte de l’AVE València-Castelló, està projectada al Pla del Codoval, el cor de la Vall de Segó i, en cas de construir-se, modificaria per sempre este territori i el seu valuós paisatge.

La caminada crítica, que va comptar amb una bona participació a pesar del mal oratge, va començar al parc de la Rodana de Faura, on l’alcalde d’aquest municipi, Antonio Gaspar, explicà que la vegetació mediterrània del parc procedeix precisament d’altre projecte vinculat a les infraestructures valencianes: l’aeroport de Castelló. L’alcalde de Faura també destacà que els materials emprats en la construcció d’este parc i en el seu mobiliari urbà provenen en la seua majoria de materials reciclats o reutilitzats. Després d’estes explicacions, la marxa circular per la Vall de Segó va discórrer pel Cuquello, la montanya de Romeu, la Font de Ribera, el Codoval i la Casa del Rector fins arribar de nou al parc de la Rodana.

Durant la caminada crítica, els membres del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre van ensenyar als participants la vegetació mediterrània dels paratges que visitaren i a més a més els van informar dels incendis que afectaren a este espai forestal en la dècada dels 80 i dels 90. També, explicaren les accions adoptades per a evitar nous incendis i per a reforestar la muntanya.

Amb la participació a esta visita guiada pel Codoval, amb la qual van concloure les XI Jornades sobre Biodiversitat i Sostenibilitat del Camp de Morvedre que enguany estaven dedicades a l’Any Internacional dels Boscos, la plataforma cívica La Vall de Segó, com ara sempre!!! continua la seua lluita ciutadana per a evitar que la pedrera de l’AVE València-Castelló destruïsca el Codoval. Durant els darrers mesos, a més a més d’altres excursions, la plataforma també ha organitzat xarrades per a informar a la ciutadania sobre el projecte de la pedrera del Codoval i el seu impacte mediambiental, com per exemple la que van realitzar representants de la plataforma el mes d’abril al Centre Excursionista de València.

JPEG - 99.1 kB
Volem la Vall de Segó com ara sempre!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Centre Excursionista de València visita la Vall de Segó

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles