Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Transports > Més de 50 bicitreners pedalegen des de Terol a València per a reclamar més (...)

Bici+Tren

Més de 50 bicitreners pedalegen des de Terol a València per a reclamar més accessibilitat als trens d’Ulls Negres

AMA i València en Bici demanen a RENFE més places per a bicicletes als trens de mitja distància d’esta via verda

dimecres 8 de juny de 2011, per  AE-Agró

Des del divendres 3 fins al diumenge 5 de juny, més de 50 bicitreners, convocats per l’Associació Valenciana pel Medi Ambient i contra el Canvi Climàtic AMA i València en Bici-Acció Ecologista-Agró, van recórrer els més de 160 kilòmetres de vies verdes que connecten Terol i València per a denunciar la manca de places per a bicicletes que oferta RENFE. Els nous trens de mitja distància només disposen, com a molt, de tres places, mentres que els antics tenien fins a dotze. Esta reducció de l’accessibilitat de les bicis als trens no sols afecta als cicloturistes, sinó també al turisme d’interior de Castelló i de Terol, especialment a la comarca de Gúdar-Javalambre.

JPEG - 28.7 kB

La marxa reivindicativa, impulsada per l’Associació Valenciana pel Medi Ambient i contra el Canvi Climàtic AMA i València en Bici-Acció Ecologista Agró, començà el divendres 3 de juny a les 18:45 hores a l’Estació del Nord de València. Més de 50 bicitreners van pujar al Tren Regional Dièsel (TRD) que connecta la Capital del Túria i Terol. Tanmateix, les seues bicicletes no ho van poder fer. Els nous TRD de RENFE no permeten pujar cap bici al tren, mentres que els també nous Mitja Distància (MD) només tenen places per a tres. Així que les bicis hagueren de recórrer el trajecte fins a Terol per carretera, concretament en furgonetes llogades per AMA.

Després de reunir-se amb les seues amigues de dos rodes a la Plaça del Torico de Terol, els cicloturistes van pernoctar a la ciutat i van carregar forces per a iniciar la marxa reivindicativa al dia següent. El dissabte de bon matí, els més de 50 bicitreners van començar a pedalejar per la Via Verda d’Ulls Negres, que discorre per l’antiga línia de ferrocarril que connectava les mines de carbó d’Ulls Negres amb els Alts Forns de Sagunt. Durant tota la jornada els cicloturistes van rodar amb un objectiu ben clar: demanar a RENFE més accessibilitat de les bicis als trens d’esta via verda, la més llarga d’Espanya amb més de 160 kilòmetres.

Després de travessar la província de Terol i entrar a la de Castelló, el primer dia de marxa va concloure a Sogorb, on els bicitreners es van concentrar a la Plaça de l’Aigua Neta per a demanar més bicis al tren. Una demanda que no només exigixen els cicloturistes, sinó també els propis municipis de Terol o Sogorb o els de la comarca de Gúdar-Javalambre, ja que la seua oferta de turisme rural es veu clarament damnificada per la reducció de places per a bicicletes als trens RENFE.

El diumenge la marxa ciclista es va reiniciar des de Sogorb fins a Sagunt per la Via Verda d’Ulls Negres i després fins a València per la Via Verda de la Via Xurra, que connecta Puçol i la Capital del Túria. Des d’AMA i València en Bici-AE Agró esperem que esta cicloprotesta faça recapacitar a RENFE i que modifique la seua actual política de trens de mitja distància, on pujar la bici és un luxe i no un dret. Volem un tren públic, sostenible i de qualitat, adaptat al transport de bicicletes i que tinga en compte les necessitats de tots els ciutadans. Volem més BICI+TREN!!!

JPEG - 69.3 kB
Volem més BICIS+TREN!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ

Word - 4.9 kB
ManifestUllsNegres

Veure en línia : 12 cicloturistas, 30 horas y una decepción

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?