Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > Alta Velocitat València-Castelló > El Codoval se salva, per ara, de convertir-se en una pedrera

La Vall de Segó, com ara sempre!!!

El Codoval se salva, per ara, de convertir-se en una pedrera

El Ministeri confirma que treballa en diverses alternatives, però no es compromet formalment a evitar la destrucció del paratge

dilluns 25 de juliol de 2011, per  AE-Agró

La plataforma cívica La Vall de Segó, com ara sempre!!! celebrà, el passat dijous 21 de juliol a Benifairó de les Valls, una reunió informativa per a explicar la situació actual del projecte de la pedrera d’extracció d’àrids que el Ministeri de Foment pretenia construir al paratge del Codoval. Per ara, existeix un compromís verbal de Foment per a no convertir esta muntanyeta en una nova víctima del futur AVE València-Castelló, però no hi ha cap compromís formal. Així que des de la plataforma cívica s’anima a tots els veins a continuar alerta, participar en les pròximes mobilitzacions i mantenir als balcons les banderoles de La Vall de Segó, com ara sempre!!!

Després de reunir-se a Madrid amb la diputada nacional per València Marga Pin i amb responsables del Ministeri de Foment i d’ADIF, la plataforma cívica La Vall de Segó, com ara sempre!!! informà els veins d’esta subcomarca del Camp de Morvedre (València) de la situació actual del projecte de la pedrera del Codoval. Desenes de ciutadans i de representants de les diverses associacions (entre elles Acció Ecologista-Agró), partits polítics i institucions que conformen la plataforma, així com membres del moviment 15-M La Vall de Segó pren el carrer, assistiren a esta reunió informativa, celebrada a la Casa Sánchez Coello de Benifairó de les Valls el passat dijous 21 de juliol.

JPEG - 17.8 kB
"Benvinguda" a l’AVE València-Madrid.

Des de la plataforma cívica es va informar de la voluntat política al més alt nivell, per part del Ministeri de Foment, de no construir la pedrera d’extracció d’àrids al Codoval, un paratge de gran valor ambiental, paisatgístic i agrícola. Des del Ministeri van confirmar que actualment estan treballant en diverses alternatives al projecte inicial i afirmaren que modificarien la seua actitud i a partir d’ara mantindrien informats periòdicament als ajuntaments afectats de qualsevol novetat. A més a més, a Madrid també es van donar per assabentats del rebuig social que genera a la comarca la pedrera d’extracció d’àrids del Codoval, un projecte associat a la construcció de la futura Línia d’Alta Velocitat (LAV) entre València i Castelló.

Tanmateix no tot són bones notícies, ja que estos compromisos per part del Ministeri de Foment i de l’ADIF només són verbals. A pocs mesos de les eleccions generals i amb un possible canvi de govern, no hi ha cap compromís formal. Així que amb un possible canvi de govern, es podrien perdre estos acords verbals. Correm el risc que quan el projecte de l’AVE València-Castelló es reactive tornem a començar de zero, fixant de nou el Codoval com a zona d’extracció d’àrids.

Per aquests motius, des de la plataforma cívica s’animà a tots els veins a continuar alerta, participar en les pròximes mobilitzacions, posar adhesius contra la pedrera en els cotxes i mantenir als balcons les banderoles de La Vall de Segó, com ara sempre!!!

JPEG - 48.6 kB
Volem la Vall de Segó com ara sempre!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La plataforma cívica continua la defensa del Codoval amb visites al paratge i xarrades sobre la pedrera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles