Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > L’Horta Viva Sense Autovia > AE-Agró s’oposa a la connexió de la CV-310 amb la Via Parc (...)

L’Horta Viva Sense Autovia

AE-Agró s’oposa a la connexió de la CV-310 amb la Via Parc Nord

L’organització ecologista al·lega contra esta infraestructura i demana que s’inicie un nou període d’informació pública

dijous 28 de juliol de 2011, per  AE-Agró

El passat dimarts 26 de juliol, Acció Ecologista-Agró presentà les seues al·legacions a l’Estudi Previ de la Connexió de la CV-310 amb la Via Parc Nord, una infraestructura que generarà un increment important del trànsit. Des d’AE-Agró considerem que el que cal és una nova política de mobilitat més sostenible i no carreteres innecessàries com esta, que no respecta ni el nostre territori ni la nostra història. A més a més, com a "persona interessada" en el Projecte Via Parc Nord que no ha sigut informada ni consultada per l’Administració sobre aquest nou projecte, AE-Agró ha demanat l’anulació de l’actual període d’informació pública i l’obertura d’un nou, que permeta consultar adequadament l’estudi previ i possibilite la formulació d’al·legacions.

JPEG - 39.7 kB

La connexió de la CV-310 amb la Via Parc Nord que pretén construir la Conselleria d’Infraestructures i Transports és una carretera innecessària, que posa novament de manifest l’errònia política de mobilitat de la Generalitat Valenciana, bassada exclusivament en l’automòbil. I així s’ho ha fet saber Acció Ecologista-Agró a la pròpia Conselleria en les al·legacions que l’organització ecologista presentà, el passat dimarts 26 de juliol, contra este nou projecte que amenaça L’Horta de València. Esta infraestructura, que incrementarà notablement el trànsit, no té cap sentit. Actualment els vehicles que circulen per les carreteres valencianes ja incomplixen els límits de contaminació atmosfèrica marcats per Europa, mentres el preu del petroli no para de pujar i l’amenaça del canvi climàtic ens obliga a reduir les emissions de CO2. Així que el que cal no són més carreteres, sinó un canvi en la política de mobilitat del nostre territori que trenque el binomi petroli-transport i que ens permeta fer front a l’escalfament global del planeta.

Pel que respecta al cas concret d’esta carretera, resulta sorprenent com la Generalitat Valenciana decideix gastar-se 6 milions d’euros (1.000 milions de les antigues pessetes) en una via de transport que no està avalada per cap estudi de mobilitat, que fonamente la seua necessitat. Esta despeça, en la situació actual de penúria econòmica de l’Administració, encara resulta més sorprenent i inclús preocupant si tenim en compte que fins fa poc esta infraestructura mancava de rellevància per als nostres governants. A més a més, cal recordar que ja existeix una carretera amb un traçat semblant i que seria més raonable, econòmica i paisatgísticament, millorar el vial existent abans que escometre un nou. Les víctimes col·laterals d’esta aposta ferotge per l’asfalt són, a més a més de L’Horta de València i els seus veïns, el metro i la bicicleta, dos mitjans de transport amb més futur que l’automòbil, però que veuen com les seues inversions continuen bloquejades per les carreteres.

JPEG - 60.3 kB
Mural a Meliana contra l’autovia.

Unes carreteres, que com la Connexió de la CV-310 amb la Via Parc Nord no respecten ni el nostre territori ni la nostra història. Este vial que es pretén escometre xoca frontalment amb el Pla d’Acció Territorial (PAT) de L’Horta, ja que afecta a un àrea qualificada com "horta de màxim valor" i inclús invadeix la zona de protecció del BIC del Tos Pelat de Moncada. A més a més, impediria un dels objectius del PAT, com és el manteniment dels cascos urbans històrics, en aquest cas els de Rocafort i Massarrojos, separats per zones agrícoles. El traçat de la Connexió de la CV-310 amb la Via Parc Nord ni respecta ni s’adapta al territori, sinó tot el contrari. Es pretén implantar com un artefacte ortopèdic que despersonalitzarà la nostra comarca. Amb este disseny resulta pràcticament impossible la seua compatibilitat amb el PAT, que, en teoria, vol garantir la conservació, regeneració i posada en valor d’aquells àmbits de major interés de L’Horta i que es troben amenaçats actualment per l’expansió urbanística.

A més a més de la manca de compatibilitat amb el PAT de l’Horta, cal destacar que esta nova carretera pot constituir fins i tot un frau. El projecte de la Via Parc Nord no està aprovat i per tant no es pot trossejar i tractar d’executar per parts, com sembla que vol fer l’Administració amb la seua connexió amb la CV-310. Entre altres motius, açò no es pot fer perquè es desvirtuarien les anàlisis ambientals i les avaluacions d’impacte ambiental. A més a més, resulta desgavellat construir un vial de transport en funció d’un projecte com la Via Parc Nord, que no se sap si algun dia estarà construïda i que a més a més compta amb el rebuig social pel seu impacte en L’Horta.

Per tots aquests motius, d’AE-Agró ens oposem a este projecte de Connexió de la CV-310 amb la Via Parc Nord i recomanem a la Conselleria d’Infraestructures i Transports que canvie la seua política de mobilitat i aposte pel metro i la bicicleta per a cohesionar i vertebrar L’Horta. A més a més, com a "persona interessada" en el Projecte Via Parc Nord que no ha sigut informada ni consultada per l’Administració sobre aquest nou projecte, AE-Agró ha demanat l’anulació de l’actual període d’informació pública i l’obertura d’un nou, que permeta consultar adequadament l’estudi previ i possibilite la formulació d’al·legacions.

JPEG - 83.8 kB
Bicicletada en defensa de L’Horta i contra l’Autovia Parc Nord.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró demanda l’anulació de l’autovia Via Parc Nord

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles