Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Ribera Alta > AE-Agró ix del Consell de Participació de La Murta i la Casella (...)

La Ribera Alta

AE-Agró ix del Consell de Participació de La Murta i la Casella d’Alzira

Després de quatre anys, ens quedem sense representació en este paratge natural municipal

dimecres 3 d’agost de 2011, per  AE-Agró

El passat mes de juliol, Alfons Domínguez substituí a Tino Blasco com a representant d’Acció Ecologista-Agró al Consell Local de Medi Ambient d’Alzira, a la comarca de La Ribera. Tanmateix no l’ha pogut reemplaçar també al Consell de Participació del Paratge Natural Municipal de La Murta i la Casella. AE-Agró s’ha quedat sense representació en este paratge natural municipal d’Alzira, després d’unes eleccions marcades per les nombroses absències dels membres del Consell Local de Medi Ambient, que podien votar per a elegir el nou Consell de Participació de La Murta i la Casella.

JPEG - 22.9 kB

Fins aquest mes de juliol, Tino Blasco, actual vocal del col·lectiu comarcal de La Ribera a la Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró, era el nostre representant al Consell Local de Medi Ambient d’Alzira i al Consell de Participació del Paratge Natural Municipal de La Murta i la Casella. Tanmateix, des del passat dijous 21 de juliol, data en la qual es va constituir el nou Consell de Medi Ambient, el representant d’AE-Agró és Alfons Domínguez, que substituïx a Tino Blasco després de huit anys com a membre d’aquest òrgan.

El nou Consell de Medi Ambient d’Alzira es va reunir per primera vegada el passat dijous 28 de juliol, només una setmana després de la seua constitució, per a renovar els membres del Consell de Participació del Paratge Natural Municipal de La Murta i la Casella, on Tino Blasco portava quatre anys com a representant. Desgraciadament el nou candidat d’AE-Agró, Alfons Domínguez, es va quedar fora del Consell de La Murta i la Casella, com a resultat d’unes votacions marcades per les nombroses absències. Com a mínim, cinc membres del Consell Local de Medi Ambient, dos dels quals inclús s’havien presentat com a candidats, van faltar. Entre els absents es trobaven dos representants d’associacions veïnals, el d’Esquerra Unida, el de Compromís i el d’Ecologistas en Acción. Amb només dos vots més, Alfons Domínguez estaria ara al Consell de Participació de La Murta i la Casella.

A pesar de quedar fora del Consell de La Murta i la Casella, AE-Agró continuarà vetlant per la conservació d’este espai forestal de gran valor. Este paratge natural municipal disposa des de 2010 d’un nou Pla Especial de Protecció que va ser aprovat per l’Ajuntament i el Consell Local de Medi Ambient d’Alzira, però que va comptar amb l’oposició del Consell de Participació de La Murta i la Casella. AE-Agró va votar en contra, tant en el Consell de Medi Ambient com en el de Participació del paratge, per l’ambigüitat del document respecte a alguns punts claus com l’ús públic i el turístic. Ara, que precisament s’ha d’aprovar el seu nou Pla d’Ús Públic, el nou Consell de Participació de La Murta i la Casella compta amb més membres afins a l’Ajuntament que mai.

A més a més de vetlar per la conservació del Paratge Natural Municipal de La Murta i la Casella, realitzar propostes per a la millora ecològica del municipi o participar a la tradicional acció ludicoreivindicativa de Mulla’t pel Xúquer!!!, el col·lectiu d’AE-Agró d’Alzira treballa actualment amb el Moviment 15-M de la ciutat en un projecte d’horts socials ecològics i la recuperació de la dignitat del llaurador i del camp valencià. A més a més, AE-Agró s’ha oferit al col·lectiu alzireny del 15-M com a transmissor de les seues propostes al Consell Local de Medi Ambient de la població.

JPEG - 92.6 kB
Pam a pam, en defensa de La Murta i la Casella d’Alzira.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?