Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Ribera Alta > AE-Agró proposa millorar l’eficiència de l’enllumenat públic (...)

La Ribera Alta

AE-Agró proposa millorar l’eficiència de l’enllumenat públic d’Alzira

L’organització sol·licita un estudi per a reduir el consum elèctric i minimitzar la contaminació lumínica

dijous 4 d’agost de 2011, per  AE-Agró

El passat dijous 21 de juliol es va constituir el nou Consell Local de Medi Ambient d’Alzira, que a més a més de marcar la data per a remodelar el Consell de Participació del Paratge Natural Municipal de La Murta i la Casella, va analitzar altres temes que afecten al medi ambient de la ciutat. Alfons Domínguez, nou representant d’Acció Ecologista-Agró en este òrgan municipal, va proposar millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat públic. L’objectiu d’esta demanda és reduir la despeça econòmica, incrementant l’eficàcia de l’enllumenat, i disminuir així també la contaminació lumínica de la ciutat.

JPEG - 5.8 kB

Acció Ecologista-Agró ha sol·licitat a l’Ajuntament d’Alzira que realitze una consultoria o un estudi per a minimitzar el consum elèctric de l’enllumenat públic de la ciutat. Esta proposta, realitzada durant la sessió de constitució del nou Consell Local de Medi Ambient d’Alzira pel representant d’AE-Agró Alfons Domínguez, persegueix incrementar l’eficiència de l’enllumenat i disminuir les àrees de contaminació lumínica, dos objectius que, si s’abastiren, assegurarien també una reducció important en la facturació municipal. Actualment, a Alzira podem trobar punts de llum a places i carrers que estan enfocats cap a dalt. Esta posició de les làmpares redueix notablement seua eficàcia lumínica i, a més a més, pot suposar fins i tot una molèstia per als vianants. El cas més paradigmàtic seria la pròpia façana de l’Ajuntament, on a més a més els punts de llum són d’alta potència.

Des d’AE-Agró considerem que tan sols eliminant les làmpares i faroles mal enfocades o les que es solapen en excés l’estalvi energètic, i per tant econòmic, seria notable. A més a més, esta millora de l’eficàcia de l’enllumenat públic no implicaria una pitjor il·luminació de la ciutat, però sí una necessària reducció de la seua contaminació lumínica.

JPEG - 9.7 kB
L’Avinguda de La Ribera sense arbres.

A més a més d’esta proposta, AE-Agró va recolzar al Consell Local del Medi Ambient d’Alzira la reivindicació del 15-M de la ciutat d’augmentar la quantitat d’arbres a les zones verdes i carrers de la població, incrementant així també el caràcter mediterrani del municipi. Esta mesura, que va ser presentada al Consell pel representant de Compromís, va obrir un debat entre els defensors i els detractors de plantar més arbres a la població. A pesar de la confrontació inicial, finalment el Consell va acceptar també esta demanda, ja que els seus beneficis superen clarament els possibles perjudicis. El següent pas serà la delimitació dels carrers, com per exemple l’Avinguda de La Ribera, on hi haja consens per a plantar els arbres.

L’últim tema que es va tractar al Consell Local del Medi Ambient va ser la proposta de l’Ajuntament d’impulsar un parc urbà al paratge de La Muntanyeta d’Alzira. AE-Agró valorà positivament este projecte, amb el qual es vol potenciar l’ús lúdic i d’esplai d’este paratge, a més a més de reforçar la seua vegetació autòctona i incrementar les mesures antiincendis. La proposta de l’Ajuntament també inclou la instal·lació de diversos panells d’interpretació paisatgística a la zona més alta de La Muntanyeta d’Alzira, amb l’objectiu de convertir-la en mirador comarcal.

AE-Agró va recolzar este projecte, alhora que va instar a l’Ajuntament a dissenyar una xarxa local de zones verdes similars a la projectada a La Muntanyeta d’Alzira. Gràcies a esta xarxa es podria establir un cinturó verd al voltant de la ciutat, aprofitant espais naturals emblemàtics de la població, com per exemple el Malecó ubicat junt al Barranc de la Casella i el riu Xúquer o la zona de Tulell. Amb la transformació a poc a poc en boscos o parcs urbans d’estos espais, que podrien albergar determinades activitats esportives o lúdiques a l’aire lliure sense excessius costos econòmics, Alzira comptaria amb el seu cinturó verd del segle XXI.

JPEG - 88 kB
Panoràmica de la ciutat amb La Muntanyeta d’Alzira al fons.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró ix del Consell de Participació de La Murta i la Casella d’Alzira

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?