Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Repoblació de la platja d’Almenara

Defensa de la natura de la platja

Repoblació de la platja d’Almenara

diumenge 30 de setembre de 2007, per  AE-Agró La Plana

Activitat: Repoblació de la platja d’Almenara

Data: Diumenge, 30 de Setembre de 2007, a les 11h

Lloc: Sud del passeig marítim, junt a la Creu Roja i el restaurant Lliri de Mar

Cada any des de 2004, la secció provincial de Costes a Castelló (Ministeri de Medi Ambient) elimina la flora i fauna autòctona de la zona nord de la Platja d’Almenara, coincidint amb el tram de platja amb passeig marítim i bandera blava.

Aquestes agresions a la natura es fan en el nom de la “Regeneració de la Costa” realitzada dins del projecte de Costes, “Actuaciones en la Costa”, amb un presupost milionari a càrrec del Ministeri de Medi Ambient i de tots els contribuients.

Malgrat les repetides denúncies d’Acció Ecologista-Agró, cada any es continuen repetint les mateixes actuacions, la darrera el passat Juny. Així, la flora i fauna autòctona ha sigut gairebé totalment eliminades. Només les espècies més resistents i de regeneració ràpida poden reconquerir l’espai usurpat pel Ministeri de Medi Ambient.

En 2006, Acció Ecolgista-Agró demanà permís a l’Ajuntament d’Almenara i a Costes per a realitzar unes activitats de repoblació de la flora autòctona per a ajudar a que la natura es recuperara. El permís se’ns va denegar.

Enguany, Acció Ecologista-Agró pren la iniciativa de repoblar la platja, ja que entenem que no hem de demanar permís per a tornar a la platja el que se li ha llevat.

Convidem a tota la ciutadania a participar en aquesta primera activitat de repoblament, que tindrà continuitat amb moltes altres fins al proper estiu. Així mateix, convidem a l’Ajuntament d’Almenara, la secció provincial de Costes i a la Generalitat Valenciana a participar en l’activitat.

Si, finalment, a les plantes i animals de la Platja d’Almenara els manca suport d’aquestes administracions, el treball dels voluntaris serà suficient per a donar-li una espenteta a la natura.

La primera activitat consisitirà en:
- Senyalitzar l’àrea a restaurar amb blavons
- Recollir tigues de cotonet de mar (Othantus maritimus) i plantar-les a la zona delimitada
- Recollir llavors de lliri de mar (Pancratium maritimum) i plantar-les a la zona delimitada
- Regar

Més informació:

Destrucció de la natura de la platja d’Almenara

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?