Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Forestal > Campanya contra la silvicultura destructiva > Nou cas de silvicultura destructiva, ara a Ontinyent

Bosc Viu

Nou cas de silvicultura destructiva, ara a Ontinyent

Qualsevol excusa és bona per a tallar vegetació viva i valuosa

dimarts 18 d’octubre de 2011, per  AE-Agró

L’Ajuntament d’Ontinyent realitza uns treballs de silvicultura destructiva en la ribera del riu Clariano, en la zona de l’antic Molí de la Costa i el pont del mateix nom. Precisament, és aquest pont, en què últimament s’han realitzat uns treballs de consolidació i restauració, el que ha servit d’excusa per a realitzar una nova agressió a aquest paratge, que va ser restaurat en el passat, mitjançant un reforestació amb espècies vegetals de ribera.

JPEG - 41.7 kB

Sembla ser que el regidor d’obres no estava content amb l’estat en què es trobava el paratge i, prèviament a la pròxima inauguració del pont després de les obres realitzades, va decidir que calia endreçar la zona. Aquest no sembla que siga el millor criteri ambientalista.

Si bé és cert que la zona afectada no és de gran superfície, encara que els treballs de desbrossament no han acabat, l’actuació deixa entreveure una total manca de respecte pels ecosistemes riberencs i els sistemes naturals en general.

En la zona, que estava ocupada per un bon recull d’espècies de vegetació de ribera, cal destacar la presència de la canya de Sant Joan (Arundo donax) i algun individu d’ailant (Alianthus altissima), espècies al·lòctones invasores, l’eliminació de les quals és recomanable, però molt complicada. Això fa pensar que, en uns pocs mesos, la zona tornarà a estar coberta per la canya, fent del tot inservible aquesta actuació, si el que es pretenia era l’eliminació d’aquestes. Per altra banda, és curiós contemplar com s’han respectat dos exemplars de bon port d’ailant, com es pot veure en la foto de la dreta.

Resulta curiós també que quan es realitzen aquestes "neteges", la veritable brutícia com ara les bosses de plàstic, les botelles de vidre, etc... abandonats pel comportament incívic d’alguns, romanen allà on es trobaven, mentre s’elimina vegetació valuosa de forma indiscriminada.

JPEG - 90.4 kB
Prou ja de silvicultura destructiva!!!

La plataforma Bosc Viu està formada per CEVA, Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida; Fundem, La fundació Enrique Montoliu; Federació d’Ecologistes en Acció del País Valencià, Grup Naturalista Heliaca (Monòver), Acció Ecologista-Agró, Xúquer Viu, Colla Ecologista "La Carrasca" (Alcoi), Plataforma dels Pobles de la Safor, Ecologistas en Acción en la Serranía, Adena - WWF, Societat d’Amics de la Serra d’Espadà, Associació Cultural 9 d’Octubre (Vilamarxant), GECEN, CGT PV, CCOO País Valencià, Intersindical Valenciana, Asociación Naturalista de Ayora y la Valle, El Cigronet (Castelló), Grèvol i Colla Ecologista l’Arrel (Ontinyent).

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Bosc Viu, plataforma per la defensa dels ecosistemes forestals valencians

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles