Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Notícies > AE-Agró sol·licita un nou Estudi Informatiu de l’AVE Sagunt-Terol

Camp de Morvedre

AE-Agró sol·licita un nou Estudi Informatiu de l’AVE Sagunt-Terol

El projecte actual suposa un greu atac contra el territori, el medi ambient i la butxaca dels contribuents

dimarts 6 de desembre de 2011, per  AE-Agró

Després d’analitzar l’Estudi informatiu del corredor ferroviari d’altes prestacions Cantàbric-Mediterrani, especialment el tram Terol-Sagunt, Acció Ecologista-Agró ha suggerit al Ministeri de Foment la redacció d’un nou Estudi informatiu, que recupere les opcions A i B del projecte. Les raons d’esta petició radiquen en les contradiccions de les opcions C, D, E i F pel que respecta a les prestacions exigides i en les seus incompatibilitats en l’ús previst per a viatgers i mercaderies. A més a més, estes quatre alternatives, que impliquen la construcció d’una nova plataforma ferroviària, tenen un elevat cost, incompatible amb l’actual realitat econòmica marcada per les restriccions pressupostàries.

JPEG - 18.5 kB

Acció Ecologista-Agró aposta per recuperar i millorar les opcions A i B presents al Document Inicial del 2009 i ara desaparegudes de l’Estudi informatiu. Estes dues alternatives permetrien una implantació progressiva, al coincidir bàsicament amb el traçat actual de la línia Sagunt-Caudiel-Terol, millorant així el seu servici suprimint corbes i algunes rampes. A més a més, tant l’opció A com la B del projecte, que impliquen desdoblar la línea existent, tenen un cost inferior a la resta d’alternatives, motiu pel qual seria possible la seua execució amb partides pressupostàries menors i per això més assumibles per a la butxaca dels ciutadans. Segons les dades del propi Estudi informatiu, la construcció d’una nova plataforma ferroviària per a executar este corredor suposa una inversió de 34.000 euros per metre construït, el doble que millorar l’actual traçat (17.000 euros per metre construït).

El Ministeri de Foment afirma, a l’Estudi Informatiu, que mantindrà la línea actual de rodalia de Sagunt a Caudiel i la seua continuació fins a Terol. Tanmateix, esta línia no té pràcticament parades intermèdies i, com a conseqüència de la manca de servicis, el seu ús per part dels viatgers i les mercaderies és escàs. Per això, la pregunta que ens fem en Acció Ecologista-Agró és quant de temps tardarà el Ministeri en anunciar el tancament de la línia ferroviària Sagunt-Terol?

Si la publicació en el BOE de l’actual Estudi Informatiu, uns dies abans de les Eleccions Generals del 20N, tenia un cert olor electoralista, AE-Agró sospita que ara el nou Govern de l’Estat es prenga l’actual projecte com una justificació per a no millorar la línea actual Sagunt-Caudiel-Terol. Esta línia, molt necessitada de millores, podria patir la mateixa sort que el tram Saragossa-Terol, condemnat per Foment a subsistir està amb via única i sense electrificar.

JPEG - 27.9 kB
Acció a Terol en defensa del tren convencional.

Des de l’organització ecologista esperem que els ajuntaments afectats de Terol, Alt Palància i Camp de Morvedre no es deixen encegar per la suposada modernitat de l’AVE, un nou mite que no reporta cap benefici a les seues poblacions, sinó tot el contrari: l’abandonament i possiblement el futur tancament de l’actual ferrocarril de rodalia. Ni tan sols Sogorb tindrà una parada per a passatgers o mercaderies de la nova línia d’AVE Sagunt-Terol. I Sagunt, que sí que la tindrà, haurà de suportar més trànsit de mercaderies pel municipi en direcció als ports comercials de la pròpia ciutat i de València. Un trànsit pel municipi que es podria evitar, si el Ministeri de Foment rebutjara la seua idea de no utilitzar la via actual i es decidira a millorar-la.

Com a conseqüència d’este desficaci ministerial de construir una nova plataforma ferroviària en lloc d’aprofitar l’existent, a més a més d’incrementar-se desmesuradament el cost del projecte, es donarà una situació certament surrealista: el nostre territori es vorà trossejat per dos corredors ferroviaris paral·lels. Un desgavell que tindrà un greu impacte territorial i mediambiental, per exemple al Camp de Morvedre, on hi ha projectades fins a cinc pedreres per a l’extracció d’àrids per a la construcció de la segona plataforma ferroviària.

El Ministeri tracta de justificar este atemptat contra el territori i la natura amb la presumpta necessitat d’abastir fins els 250 o els 330 quilòmetres per hora amb la nova línia. Tanmateix, el propi Estudi Informatiu reconeix que estes velocitats no es podran aconseguir, en alguns trams del corredor. Entre Caudiel i Sagunt, degut a la presència de poblacions i espais naturals sensibles, com el Parc Natural de la Serra d’Espadà. La velocitat es reduirà a un marge que oscil·la entre els 170 i els 220 quilòmetres per hora. Per tant, l’argument de la velocitat, com la resta de l’Estudi informatiu del Ministeri de Foment, no se sosté.

Per tots aquests motius, AE-Agró ha suggerit al Ministeri de Foment la redacció d’un nou Estudi informatiu del corredor ferroviari d’altes prestacions Cantàbric-Mediterrani en el al tram Terol-Sagunt. Des de l’organització ecologista no entenem com el Ministeri, en una convergència econòmica tan delicada com l’actual, on es parla de retallades pressupostàries inclús en servicis essencials de l’Estat del Benestar com són la sanitat o l’educació, aposta per unes alternatives (C, D, E i F), que a més a més de condemnar a mort l’actual línia ferroviària entre Sagunt, Caudiel i Terol, dupliquen el pressupost de les opcions A i B, que són més rendibles socialment i menys danyoses per al territori i la natura.

JPEG - 69.6 kB

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La depredació de la res publica

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?