Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Morvedre > Notícies > Els moviments socials es coordinen contra l’AVE Sagunt-Terol

Camp de Morvedre

Els moviments socials es coordinen contra l’AVE Sagunt-Terol

Acció Ecologista-Agró participa en esta primera reunió per a organitzar l’oposició a este nou desgavell ferroviari

dimarts 10 de gener de 2012, per  AE-Agró

Davant de l’amenaça ambiental, econòmica i social sense precedents que suposa el projecte de corredor ferroviari d’altes prestacions Sagunt-Terol per a tots els pobles i territoris afectats pel traçat, el passat diumenge 8 de gener es va celebrar a Viver (Castelló) una primera reunió per a coordinar l’oposició dels moviments socials contra este nou desgavell ferroviari. En esta assemblea participaren representants del 15M de les Comarques d’Interior (Alt Palància i Alt Millars), Pren la plaça Morvedre i La Vall de Segó pren el Carrer, a més a més d’Acció Ecologista-Agró i de la Plataforma en defensa del territori de l’Alt Palància.

JPEG - 14.9 kB

En la reunió de Viver s’ha destacat l’enorme i negatiu impacte ambiental, social i econòmic que tindrà el projecte per a totes les nostres comarques. L’objectiu d’esta reunió i de les següents és promoure la coordinació dels diferents col·lectius socials de les poblacions i comarques afectades pel projecte, des de Sagunt fins a Terol, per mitjà de la formació d’una Coordinadora o Plataforma que s’opose de forma unitària a les pretensions del Ministeri de Foment.

Amb este objectiu s’han plantejat dos punts per a debatre i consensuar. El primer és el rebuig clar i frontal al projecte de corredor ferroviari presentat pel ministeri de Foment i el segon la defensa d’un tren social, públic i sostenible i l’aprofitament del traçat actual, modernitzant la línia existent.

El full de ruta per a assolir estos reptes consistix a redactar un Manifest consensuat d’oposició al projecte; Convidar a associacions, partits, sindicats, institucions i moviments socials a sumar-se al Manifest i a la Plataforma/Coordinadora; I per últim definir les accions i mobilitzacions a dur a terme.

A més a més del full de ruta per a la formació de la Coordinadora/Plataforma, en la reunió de Viver també s’ha decidit la creació d’una pàgina de facebook amb el nom de No al AVE Sagunto-Teruel. La pròxima reunió oberta tindrà lloc el proper diumenge 5 de febrer de 2012, a les 16:00 hores en el teleclub de Viver.

JPEG - 65.6 kB

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró sol·licita un nou Estudi Informatiu de l’AVE Sagunt-Terol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?