Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Costera > Activitats > AE-Agró celebra una xerrada sobre canvi climàtic i reserves de petroli a (...)

La Costera

AE-Agró celebra una xerrada sobre canvi climàtic i reserves de petroli a Xàtiva

José Joan Sanchís analitza l’actual context energètic i les seues expectatives de futur

dimarts 24 de gener de 2012, per  AE-Agró

El passat dissabte 21 de gener, Acció Ecologista-Agró La Costera organitzà una xarrada a la capital de la comarca, Xàtiva, per a abordar la problemàtica del canvi climàtic i de les reserves de petroli. José Juan Sanchís, portaveu de la Comissió d’Energia d’AE-Agró i representant de la nostra organització en les plataformes Acció pel Clima i Tanquem Cofrents, va ser el ponent d’esta conferència, on es va analitzar el present i el futur del sistema energètic i la seua estreta (i malauradament perjudicial) relació amb la nostra natura i el nostre territori.

JPEG - 40.4 kB

La Casa de la Cultura de Xàtiva albergà, en la vesprada del passat dissabte 21 de gener, la xarrada Canvi Climàtic i Reserves de Petroli, organitzada pel col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró a La Costera i que va tindre com a conferenciant a José Juan Sanchís. Durant més de dos hores, el portaveu de la Comissió d’Energia d’AE-Agró i representant de la nostra organització en les plataformes Acció pel Clima i Tanquem Cofrents, va exposar, als socis i simpatitzants de la nostra associació a Xàtiva, les diverses teories sobre la duració de les reserves de petroli i com el seu pic de producció ja s’ha superat. Com va explicar José Juan Sanchís, només uns pocs països tenen encara capacitat per a augmentar la seua producció petrolífera.

L’esgotament gradual de les reserves de petroli no és un cas aïllat, ja que, com indicà el portaveu de la nostra Comissió d’Energia, les reserves d’urani, carbó, gas i altres recursos no renovables també comencen a escassejar. A més a més, la mancança del combustible de l’energia nuclear, l’urani, pot incrementar encara més tots els riscos associats a esta perillosa energia, motiu pel qual José Juan Sanchís va exigir novament el tancament de la central nuclear de Cofrents i de totes les demés.

Després de repassar l’actual context energètic, pel que respecta a l’esgotament dels recursos no renovables que s’utilitzen com a matèria primera, el representant d’AE-Agró a la plataforma Acció pel Clima es centrà a avaluar el processos d’escalfament global del planeta i de canvi climàtic. Uns processos que podríem aturar, segons José Juan Sanchís, amb una nova política energètica bassada en les fonts de producció renovables, que actualment no paren d’incrementar la seua producció elèctrica, i millorant la nostra eficiència energètica, per exemple amb mesures d’estalvi.

JPEG - 59.3 kB
Pam a pam, en defensa d’un nou sistema energètic més sostenible i eficient.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El projecte Clarity arriba a Canals

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?