Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Costera > Activitats > AE-Agró celebra el Dia de l’Arbre de Moixent repoblant el Barranc de (...)

La Costera

AE-Agró celebra el Dia de l’Arbre de Moixent repoblant el Barranc de l’Aigua

Els ecologistes pinten de verd este barranc amb més de 200 arbres i arbustos

dimarts 6 de març de 2012, per  AE-Agró

El col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera ha celebrat enguany el Dia de l’Arbre de Moixent reforestant el Barranc de l’Aigua amb més de 200 pins, roures, carrasques, freixes i arborcers. Amb esta repoblació, realitzada durant dos caps de setmana, AE-Agró vol accelerar la recuperació de la cobertura vegetal i la biodiversitat d’este barranc, que es va cremar dues vegades durant la dècada dels vuitanta.

JPEG - 43.9 kB

Durant l’últim cap de setmana de febrer i el primer de març, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera ha celebrat el Dia de l’Arbre de Moixent convocant jornades de reforestació en el Barranc de l’Aigua. Este barranc, ubicat en el Massís del Caroig, junt al Castellaret i al Corral de Saus, va patir dos incendis forestals en la dècada dels vuitanta. Per això, no té quasi arbres: només un pi adult, una carrasca jove i alguns pocs pins xicotets.

Per a revertir esta situació i millorar la cobertura vegetal i la biodiversitat del Barranc de l’Aigua, els companys d’AE-Agró La Costera han treballat de valent este hivern, amb motiu del Dia de l’Arbre de Moixent, i han plantat més de 200 pins, roures, carrasques, freixes i arborcers. En la vessant del Barranc de l’Aigua que dóna a llevant, van plantar sobretot carrasques i freixes, que necessiten més humitat, i en la vessant que mira a ponent pins, arborcers i carrasques. Ambdues vessants del Barranc de l’Aigua tenen una forta pendent i són d’accés complicat, per això les plantacions han sigut realitzades majoritàriament per adults.

En este barranc, com en la resta del Massís del Caroig, podem trobar cabres salvatges, que podrien posar en perill l’efectivitat de la reforestació. Per aquest motiu, els companys d’AE-Agró La Costera han col·locat tubs protectors en els plançons, per a evitar així que siguen rosegats per les cabres i facilitar també la seua localització per a poder regar-los i fer el seguiment de la plantació. A més a més, per a minimitzar els danys que els agricultors diuen que provoquen les cabres en els seus conreus, s’han plantat les carrasques i els arborcers, que en el futur proporcionaran amb els seus fruits menjar a estos animals i a la resta de la fauna frugívora.

JPEG - 89.9 kB
Pam a pam, pintant de verd el Barranc de l’Aigua.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Bellotada a Moixent

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?