Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > Defensa de les Platges > Deu motius per a defensar la Llei de Costes

Defensa de les Platges

Deu motius per a defensar la Llei de Costes

AE-Agró emplaça als seus socis i simpatitzants a sumar-se a la plataforma No a la nostra costa

dilluns 30 d’abril de 2012, per  AE-Agró

El passat 4 d’abril es va presentar la plataforma No a la nostra costa, impulsada per Greenpeace, WWF, SEO/BirdLife, Ecologistas en Acción, Amigos de la Tierra i el GOB. Des d’Acció Ecologista-Agró volem recolzar esta iniciativa en defensa de la Llei de Costes i ja ens hem sumat a la plataforma, que compta també amb el suport de veïns, empresaris, pescadors, acadèmics, juristes i sindicats. A més a més, emplacem a tots els nostres socis i simpatitzants a recolzar a títol personal a la plataforma No a la nostra costa.

JPEG - 25.1 kB

En dos dècades, cada dia s’ha perdut una superfície de la nostra costa semblant a huit camps de futbol. La Llei de Costes no ha de ser reformada, sinó aplicar-la correctament ja que:

1. La Llei de Costes garantix l’ús públic i lliure de la costa. Defensar les nostres platges, cales, dunes, penya-segats i ries és protegir un bé comú.

2. La Llei de Costes ha de ser un assegurança contra l’especulació i contra la corrupció en el nostre litoral.

3. La Llei de Costes salvaguarda el valor econòmic del litoral. Una costa ben conservada genera beneficis d’uns 8.000 milions d’euros a l’any i més llocs de treball que una costa degradada.

4. La Llei de Costes assegura el bon estat del litoral. Una costa saludable és la base per a la pesca i el marisqueig, ja que és el viver d’espècies crucials per al futur del sector.

5. La Llei de Costes permet la instal·lació en les nostres platges d’establiments, com a restaurants, terrasses, etc, sempre que complisquen la legislació.

6. La Llei de Costes avala nous models de desenvolupament turístic, invertint a reformar les infraestructures existents, sense necessitat de construir altres noves.

7. La Llei de Costes vetla per la seguretat ciutadana, evitant que s’edifique en zones perilloses per risc d’inundació o temporals.

8. La Llei de Costes evita que es produïsca una amnistia per a aquells que han danyat el litoral.

9. La Llei de Costes està alineada amb la Unió Europea, que exigix transparència urbanística i lluita contra la corrupció.

10. La Llei de Costes compta amb el suport dels tribunals espanyols, que han dictat en el 95% dels casos a favor de l’interés general i no d’interessos particulars.

Suma’t a la plataforma No a la nostra costa!!!

JPEG - 65.5 kB
La Llei de Costes no ha de ser reformada, sinó aplicada!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Llei de Costes o la Llei de la Mar?

Missatges

  • Aplicar la ley de costas, devuelve el espacio de negocio a su origen, elimina privilegios e iguala las condiciones de competencia, sin estos requisitos el inversor no tiene alicientes para invertir en espacios vacíos de negocio. Locales de primera línea y peatonales carecen de terraza para sus clientes, la dejadez de las Corporaciones Locales ha permitido que se ocupen de adyacentes cerramientos, la falta de espacios atractivos se subsana estableciendo convenios con costas para ocupar y sustituir la función de los Paseos marítimos por chiringuitos y parcelas, desplazar el espacio de negocio a los Paseos marítimos ha provocado una mayor degradación de los locales origen dando una imagen de chabolismo poco acorde con los objetivos de excelencia institucionales.

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?