Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Costera > Activitats > AE-Agró estrena la bicicleta generadora d’energia en la Trobada (...)

La Costera

AE-Agró estrena la bicicleta generadora d’energia en la Trobada d’Escoles en Valencià de Rotglà i Corbera

Els companys de La Costera aprofiten la festa de la llengua per a commemorar l’Any Internacional de l’Energia Sostenible per a Tots

dimecres 9 de maig de 2012, per  AE-Agró

El passat dissabte 5 de maig, el xicotet municipi de Rotglà i Corbera va albergar les XXII Trobades d’Escoles en Valencià de la comarca de La Costera, que un any més van comptar amb la participació d’Acció Ecologista-Agró. Els nostres companys de La Costera van aprofitar la festa de la llengua per a recordar-nos, amb una curiosa bicicleta generadora d’energia, que 2012 és l’Any Internacional de l’Energia Sostenible per a Tots. Més d’un ja s’ha plantejat patentar este invent per a fer front a les retallades perpetrades per la Generalitat Valenciana contra l’ensenyament públic.

JPEG - 19.6 kB

Baix el lema Sí al valencià!!! No a les retallades!!! centenars de veïns de La Costera es van donar cita el passat dissabte 5 de maig en les XXII Trobades d’Escoles en Valencià de la comarca. Enguany, la festa de la llengua, que organitza la Coordinadora d’Escoles d’Ensenyament en Valencià de La Costera, es va celebrar en el xicotet municipi de Rotglà i Corbera i va comptar, com ja és tradició, amb la participació del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera.

Com en edicions anteriors, els nostres companys de La Costera exposaren el projecte educatiu Clarity, una iniciativa europea per a conscienciar sobre la problemàtica de l’escalfament global del planeta i el canvi climàtic. A més a més, instal·laren també el cartell de la campanya d’AE-Agró contra les bosses de plàstic i donaren informació de la resta de campanyes i projectes de l’organització, com per exemple la custòdia del territori de la Marjal d’Almenara o del Tancat de la Pipa de l’Albufera de València.

A més a més, enguany, Any Internacional de l’Energia Sostenible per a Tots, AE-Agró La Costera tenia preparada una sorpresa que va impactar a grans i a menuts. Parlem d’una bicicleta generadora d’energia que funciona amb un alternador de vehicle i genera corrent continua i alterna mitjançant un inversor. Este curiós invent va permetre als més valents pedalejar fins a engegar amb el seu esforç unes peres de la llum que estaven connectades a esta bicicleta tan especial, capaç de generar electricitat a partir d’una tecnologia semblant a la dels aerogeneradors dels parcs eòlics.

Gràcies a este invent d’AE-Agró La Costera, el públic que va assistir a estes demostracions va comprendre que costa molt generar l’energia i que per tant no la podem malbaratar. Inclús alguns professors i alguns pares van prendre nota de l’invent, ja que, amb les contínues retallades que està perpetrant la Generalitat Valenciana contra l’ensenyament públic, no podem descartar que en un parell de cursos no hi haja dos o tres bicicletes com esta per classe, per a fer funcionar la llum i la calefacció de les nostres escoles...

JPEG - 43.3 kB
Volem energies sostenibles per a tots!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró celebra el Dia de l’Arbre de Moixent repoblant el Barranc de l’Aigua

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?