Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Costera > Activitats > AE-Agró viatja al Moixent Medieval

La Costera

AE-Agró viatja al Moixent Medieval

Esta visita forma part dels actes convocats amb motiu de la festivitat de Sant Pere

dijous 28 de juny de 2012, per  AE-Agró

Moixent celebra estos dies la festivitat del seu patró Sant Pere amb actes religiosos, pólvora i activitats culturals. El dia gran és el divendres 29, dia de Sant Pere, però la localitat porta de festa des de la setmana passada amb diferents propostes i activitats, com per exemple la visita guiada al Moixent Medieval que van organitzar els nostres companys del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera.

El passat dissabte 23 de juny, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera celebrà una visita guiada pel casc antic de Moixent, amb motiu de les festes patronals en honor a Sant Pere. Este viatge al Moixent Medieval permeté als participants conéixer de primera mà el patrimoni cultural de la localitat que apareix en els llibres i descobrir així les joies històriques del casc antic de Moixent, que malgrat estar un poc abandonades tant agraden a veïns i visitants.

Durant este viatge al Moixent Medieval, que arrancà a les 19:00 hores en la Plaça Major, els nostres companys d’AE-Agró La Costera també van narrar i teatralitzar alguns dels fets que han marcat la història d’este poble. Així, per exemple, durant la visita al casc antic de Moixent es va fer una parada en el convuls segle XIII, en plena Reconquesta, quan Jaume I va adquirir amb el Tractat d’Almizra la població i En Gonzal Garcia la va repoblar amb cristians, després d’expulsar als almohades, els últims musulmans que van dominar Moixent. A més a més, durant les dos hores que va durar la visita, també va haver-hi lloc per a la fantasia, concretament per a contar la llegenda local de l’Escala i la Donzella, que va deixar bocabadats a grans i menuts.

Este viatge al Moixent Medieval, protagonitzat per AE-Agró amb motiu de les festes de Sant Pere, va nàixer l’any passat durant les Trobades d’Escoles en Valencià de La Costera. Dóna’t l’interés que va despertar llavors, els nostres companys repetixen de tant en tant esta visita guiada que permet als participants descobrir, pam a pam, el patrimoni, la història i les llegendes del Moixent Medieval.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró celebra el Dia de l’Arbre de Moixent repoblant el Barranc de l’Aigua

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?