Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Entre la Terra i la Mar. Agró a la platja > AE-Agró difon els valors naturals de la platja entre els banyistes del Port (...)

Entre la Terra i la Mar

AE-Agró difon els valors naturals de la platja entre els banyistes del Port de Sagunt

Els ecologistes i Surf Club Morvedre protagonitzen una nova activitat de la campanya de voluntariats "Entre la Terra i la Mar"

dimarts 10 de juliol de 2012, per  AE-Agró

El passat dissabte 7 de juliol, una quinzena de voluntaris d’Acció Ecologista-Agró i del Surf Club Morvedre realitzaren una jornada de conscienciació ambiental entre els banyistes de la platja del Port de Sagunt. L’activitat, que forma part del projecte "Entre la Terra i la Mar" d’AE-Agró, consistí a repartir, entre els veïns de Sagunt i els turistes, cendrers i informació dels valors naturals de les nostres platges. L’objectiu era conscienciar els banyistes que la platja és molt més que un lloc on estiuejar, és també un ecosistema entre la mar i la terra que alberga una important biodiversitat de fauna i flora que cal protegir.

Gaudir de la platja en estiu d’una manera responsable amb la natura és senzill i està a l’abast de tothom. Tanmateix, encara són molts els banyistes que no ho fan i, per exemple, deixen la platja plena de brutícia (bosses de plàstics, restes orgàniques, puntes de cigarrets...). Per a tractar de minimitzar estos comportaments poc respectuosos amb la natura i que posen en perill la fauna i flora de les platges, Acció Ecologista-Agró i el Surf Club Morvedre celebraren una jornada de conscienciació ambiental el passat dissabte 7 de juliol, dirigida als banyistes que omplien de gom a gom la platja del Port de Sagunt.

Una quinzena de voluntaris d’ambdues organitzacions informaren els veïns de Sagunt i els turistes dels diferents valors ambientals de la costa, com per exemple les espècies de fauna i flora que viuen en ella o el paper protector de les dunes davant dels temporals. Per a conservar entre tots estos valors naturals, els ecologistes i els surfistes donaren uns senzills consells als banyistes, com per exemple no deixar fem a la platja, no xafar les dunes ni la seua flora o no enterrar les puntes de cigarret en l’arena.

Per a facilitar estes senzilles recomanacions, els voluntaris repartiren entre veïns i turistes uns pràctics cendrers i uns fulls informatius, facilitats per l’Ajuntament de Sagunt, amb la biodiversitat vegetal i animal de la platja i les funcions ecològiques dels ecosistemes litorals.

A més a més d’esta jornada de conscienciació ambiental, la setmana passada el projecte "Entre la Terra i la Mar" va desembarcar també a l’Escola d’Estiu de l’Associació de Veïns d’Almardà. Uns 35 xiquets i xiquetes d’este barri costaner de Sagunt participaren el divendres 6 de juliol en una classe teoricopràctica, per a aprendre les espècies de fauna i flora que habiten a la seua platja, com per exemple el lliri de mar, el barró, el cascall marí, el pegamosques o el simpàtic corriolet.

El pròxim divendres 28 de juliol, els veïns d’Almardà, tant grans com menuts, i els ecologistes netejaran esta platja saguntina en una nova activitat convocada amb motiu del projecte "Entre la Terra i la Mar", una iniciativa d’AE-Agró que compta amb el recolzament de la Fundación Biodiversidad del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, i que també inclou activitats en altres municipis, com per exemple la celebració el passat juny del Dia Mundial del Medi Ambient a la platja de Puçol. T’apuntes?

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : "Entre la Terra i la Mar", una manera diferent de gaudir de la platja

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?