Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > La Costera alberga una trobada sobre custòdia del territori i (...)

Avinença

La Costera alberga una trobada sobre custòdia del territori i administracions públiques

Més de 20 tècnics de diferents administracions participen en esta jornada

dimecres 11 de juliol de 2012, per  AE-Agró

El passat dilluns 2 de juliol, Avinença, l’associació valenciana de custòdia i gestió responsable del territori, organitzà una trobada sobre "Custòdia del territori i Administracions Públiques" a La Costera de Puçol (València), un paratge natural municipal que des de 2011 està custodiat per Acció Ecologista-Agró. L’objectiu d’esta jornada, que comptà amb la participació d’una vintena de tècnics, era analitzar les dificultats que poden tindre les administracions per a gestionar els acords de custòdia i veure com solucionen els possibles conflictes la resta de companys als seus àmbits d’actuació.

La custòdia del territori és una eina per a la gestió i conservació dels valors naturals, culturals i paisatgístics que comença a establir-se amb força a les terres valencianes. Tanmateix, el seu impuls está més vinculat a les entitats conservacioniestes que, com Acció Ecologista-Agró, practiquen la custòdia en espais públics i privats que a les diferents administracions de l’Estat. Per aquest motiu, el passat dilluns 2 de juliol, Avinença, l’associació valenciana de custòdia i gestió responsable del territori, celebrà una trobada sobre "Custòdia del Territori i Administracions Públiques" a l’Aula Multiusos de La Costera de Puçol (Horta Nord, València), un paratge natural municipal que des de 2011 està baix la custòdia del territori d’AE-Agró (entitat cofundadora d’Avinença i que també té altres projectes de custòdia del territori a la Marjal d’Almenara i al Tancat de la Pipa de l’Albufera de València).

Més d’una vintena de tècnics de diferents administracions (ajuntaments de les tres províncies valencianes, Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Diputació de Castelló, VAERSA, Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana...) participaren en esta jornada, que comptà també amb representants d’algunes de les organitzacions que formen part d’Avinença, com per exemple AE-Agró, Global Natur o la Fundació Limne.

Tots junts analitzaren les dificultats que sorgeixen actualment en la gestió dels acords i convenis públics de custòdia del territori, per a buscar així solucions consensuades a estos possibles conflictes. A més amés, durant tot un mati, els tècnics de les diferents administracions públiques i els membres d’Avinença debateren sobre la custòdia del territori i intercanviaren experiències, idees, línies de treball i projectes per a millorar i impulsar esta eina de gestió i conservació responsable del territori. Una eina que, per exemple, ha permés obrir La Costera als veïns de Puçol amb voluntariats mensuals, programats per AE-Agró amb la col·laboració de l’ajuntament d’este municipi, i al mateix temps implicar, a poc a poc, a la societat civil d’este poble en la conservació del seu paratge natural municipal, l’únic de tot el País Valencià que disposa d’un acord de custòdia del territori.

El pròxim mes d’octubre, amb motiu de la Setmana Europea de la Custòdia, Avinença organitzarà una nova trobada, dirigida en aquest cas a propietaris privats, però oberta també a les administracions públiques interessades a participar i a continuar consolidant este nou model de gestió i conservació responsable del territori.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró participa al taller d’idees d’Avinença

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?