Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Entre la Terra i la Mar. Agró a la platja > AE-Agró i els veïns d’Almardà col·loquen cartells per a protegir les (...)

Entre la Terra i la Mar

AE-Agró i els veïns d’Almardà col·loquen cartells per a protegir les dunes de la platja

Grans i menuts aprenen a protegir els valors naturals de la costa

dimarts 31 de juliol de 2012, per  AE-Agró

El passat divendres 27 de juliol, una vintena de voluntaris d’Acció Ecologista-Agró i l’Associació de Veïns d’Almardà participaren en una nova activitat de la campanya "Entre la Terra i la Mar". En esta ocasió, els ecologistes i els veïns van col·locar cartells per a protegir les dunes i les espècies de fauna i flora que habiten en esta platja saguntina, a més a més de repartir cendrers i informació dels valors naturals de la costa entre els banyistes.

Després de celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient a la platja de Puçol i protagonitzar una jornada de conscienciació ambiental a la platja del Port de Sagunt, els voluntaris de la campanya "Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja" desembarcaren el passat divendres 27 de juliol a la platja saguntina d’Almardà. Amb la col·laboració de l’Associació de Veïns d’Almardà, els voluntaris d’Acció Ecologista-Agró instal·laren cartells per a protegir les dunes, la seua vegetació, la seua fauna i per a demanar als banyistes que arrepleguen el seu fem i no el deixen a la platja, on a més a més d’embrutar es converteix en un perill potencial per a les espècies que habiten en la costa i per a les que viuen en la mar. Els cartells, que van ser elaborats pels xiquets i xiquetes de l’Escola d’Estiu d’Almardà, es van col·locar en els punts més conflictius, com per exemple les passarel·les de fusta d’accés a la platja.

Durant l’activitat, que comptà amb la participació d’una vintena de voluntaris de totes les edats, també es van acordonar les zones dunars més valuoses mediambientalment, per a impedir així que siguen xafades i previndre la seua degradació. A més a més, grans i menuts encintaren els cordills de les passarel·les de fusta, per a corregir l’efecte trampa que tenen quan es desfilen per a alguns insectes, com és el cas dels escarabats. Finalment, els voluntaris, com també van fer en la platja del Port de Sagunt, van repartir cendrers i informació dels valors naturals de la costa entre els banyistes que disfrutaven del sol i la mar a la platja d’Almardà.

Com la resta de voluntariats de la campanya "Entre la Terra i la Mar. Agró a la Plata", esta activitat ha comptat amb el recolzament de la Fundación Biodiversidad del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt, que, entre altres materials, va facilitar la informació que es va repartir entre els banyistes. Ara, hauran de ser els veïns d’Almardà i el turistes els que facen bon ús d’esta informació i respecten les dunes i la seua biodiversitat durant l’estiu i la resta de l’any.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró difon els valors naturals de la platja entre els banyistes del Port de Sagunt

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?