Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Marina > "300 plantes de la Vall de la Gallinera", una guia per a descobrir la (...)

La Marina

"300 plantes de la Vall de la Gallinera", una guia per a descobrir la biodiversitat i la bellesa de la nostra natura

Cristina i Víctor Navarro recopilen el patrimoni botànic de la Vall de la Gallinera en este catàleg gràfic editat per Acció Ecologista-Agró

divendres 26 d’octubre de 2012, per  AE-Agró

Després de 25 anys inventariant i fotografiant la flora de la Vall de la Gallinera (La Marina Alta), els nostres companys Cristina i Víctor Navarro ens conviden a descobrir la seua biodiversitat i la seua bellesa amb "300 plantes de la Vall de la Gallinera". Este llibre, editat per Acció Ecologista-Agró, és un catàleg gràfic d’una exposició sempre viva i permanent, la flora de la Gallinera, que roman oberta al públic tots els dies i a totes hores. I que ara, a més a més, podem visitar amb la companyia d’esta guia fotogràfica, que ens farà estimar i valorar el patrimoni botànic d’esta preciosa vall alacantina.

"300 plantes de la Vall de la Gallinera" no és una guia botànica a l’ús. No inclou claus dicotòmiques, ni classificacions, ni descripcions de les espècies... En realitat, és un catàleg gràfic que ens vol apropar, amb l’ajuda d’unes magnífiques fotografies, la bellesa que emana de l’espectacular i delicada flora de la Vall de la Gallinera. Com explica en el pròleg William Colom, actual president d’Acció Ecologista-Agró, "és un llibre per a mirar, que no per a llegir". És, al cap i a la fi, una invitació que els autors, els nostres companys Cristina i Víctor Navarro, ens fan per a descobrir, estimar i protegir la biodiversitat de la Vall de la Gallinera, una de les nombroses obres d’art que podem trobar al gran museu de la natura valenciana.

Filla, enginyera agrònoma i investigadora a la Universitat Politècnica de València, i pare, biòleg i professor d’ensenyament secundari, comissaris els dos d’esta exposició permanent i sempre viva que és la flora de la Gallinera, recopilen en este llibre dues dècades de jornades de camp, fotografiant i inventariant les plantes més importants i característiques, però també les més amagades i cridaneres d’esta vall alacantina: l’Arenaria valentina, el Chaenorhinum crassifolium, el Delphinium staphisagria, l’Erodium saxatile, la Linaria cavanillesii, la Saxifraga corsica... i així fins a 300 espècies, de les més de 1.000 que formen el patrimoni botànic de la Gallinera. El seu pròxim repte serà completar esta ambiciosa obra, amb un segon i un tercer volum que inclouran les plantes on s’han quedat fora del primer.

Tanmateix, fins llavors, ja podem visitar la Gallinera amb la companyia de Cristina i Víctor Navarro i el seu llibre "300 plantes de la Vall de la Gallinera", que ha editat Acció Ecologista-Agró i que va ser presentat el passat 9 d’octubre a Benialí. Amb esta guia des d’AE-Agró volem difondre els tresors botànics que amaga esta vall de La Marina Alta, ja que sempre hem pensat que no es pot estimar ni defensar allò que es desconeix. Així que vos convidem a adquirir este llibre a la Casa Verda (C/Portal de la Valldigna, 15 baix. València) i, com recomana William Colom en el pròleg, "esplaiar-se contemplant els detalls d’una flor o l’espectacularitat d’algunes estructures, al temps que aprenem a reconéixer algunes de les espècies de plantes que podem trobar a la Vall de Gallinera".

PNG - 404.7 kB
Erodium saxatile.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Estel Bosó presenta el seu llibre sobre el patrimoni hidràulic i la marjal d’Almenara

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles