Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Entre la Terra i la Mar. Agró a la platja > La Colla Verda protagonitza una nova plantació de flora dunar

Entre la Terra i la Mar

La Colla Verda protagonitza una nova plantació de flora dunar

Els voluntaris també van acotar zones estratègiques per a protegir les dunes

dijous 15 de novembre de 2012, per  AE-Agró

El passat dissabte 10 de novembre, la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró, organitzà una nova plantació de flora dunar a la capital del Camp de Morvedre. Esta activitat, que consistí també a delimitar zones per a protegir les dunes i la seua vegetació, posa el punt i final al projecte "Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja", una iniciativa dels ecologistes i la Fundación Biodiversidad per a protegir els valors naturals del nostre litoral.

Recuperar l’ecosistema dunar de la platja del Port de Sagunt per a protegir-la davant dels temporals. Este és l’objectiu que es va posar la Colla Verda en 2011 i que, pam a pam, s’està aconseguint gràcies a activitats com la del darrer dissabte, quan una vintena de voluntaris pintaren de verd esta platja de la capital del Camp de Morvedre amb plançons de lliri de mar (Pancratium maritimum), pegamosques (Ononis natrix), card marí (Eryngium maritimum), corretjola marina (Calystegia soldanella), Otanthus maritimus...

Esta nova plantació es va complementar amb una altra actuació per a preservar les dunes i la seua vegetació. Els voluntaris de la Colla Verda van delimitar, amb estaques de fusta i cordes, zones estratègiques de la platja, per a protegir així la flora pròpia dels ecosistemes litorals i facilitar la consolidació de les dunes, que actualment representen el nostre millor aliat natural per a combatre l’erosió de la costa que provoquen els temporals marítims.

Esta activitat, a més a més de formar part del calendari de voluntariats de la Colla Verda per a la tardor de 2012, posa el punt i final al projecte "Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja". Esta iniciativa per a la custòdia del territori de les platges valencianes, impulsada per Acció Ecologista-Agró amb la col·laboració de la Fundación Biodiversidad del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, s’ha desenvolupat en diferents municipis costaners, com ara Sagunt o Puçol, i tenia com a objectiu restablir els valors naturals de les platges i conscienciar a la ciutadania de la seua importància.

El pròxim dissabte 24 de novembre, la Colla Verda celebrarà un nou voluntariat. Concretament, una jornada de restauració ambiental a la Marjal dels Moros. Si vols participar en esta activitat, només has d’apuntar-te enviant un correu electrònic a colla_verda@yahoo.es o telefonant pel matí al 962 690 854. A més a més, pots proposar-nos futures activitats i projectes. I recoda que la Colla Verda està oberta a col·laborar amb qualsevol associació que vulga posar el seu granet d’arena en la conservació del nostre medi ambient. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : "Entre la Terra i la Mar", una manera diferent de gaudir de la platja

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?