Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Costera > Activitats > AE-Agró participa en la Trobada d’Escoles en Valencià de (...)

La Costera

AE-Agró participa en la Trobada d’Escoles en Valencià de Genovés

Més de 8.000 persones es donen cita a La Costera en defensa de la llengua

dimarts 7 de maig de 2013, per  AE-Agró

El passat dissabte 4 de maig, la localitat de Genovés va albergar la XXIII Trobada d’Escoles en Valencià de La Costera, que com en anys anteriors va comptar amb la participació del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró. Els nostres companys exposaren el projecte Clarity, que explica les causes i els efectes del canvi climàtic, i a més a més instal·laren una bici generadora d’electricitat i un forn solar, per a conscienciar als més menuts sobre l’estalvi energètic i les fonts d’energia alternatives.

Un any més, i ja van 23, la comarca de La Costera organitzà el passat dissabte 4 de maig la seua Trobada d’Escoles en Valencià, que estava convocada inicialment per al darrer cap de setmana d’abril, però que s’hagué d’ajornar pel mal oratge. Com en les edicions anteriors, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera no va faltar a la festa de la llengua, que enguany es va celebrar a la localitat de Genovés i que portava com a lema "La veu del teu poble", en homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés.

Les més de 8.000 persones que participaren en la Trobada d’Escoles en Valencià de Genovés pogueren contemplar el projecte europeu Clarity, una exposició que instal·laren els nostres companys d’AE-Agró La Costera en el seu punt informatiu. Esta acció educativa pel clima, que va ser desenvolupada pel Centre d’Investigació del Medi Ambient (CIMA) i per la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea, pretén contribuir al coneixement global del canvi climàtic. Per això, els seus panells repassen les causes d’este fenomen d’abast planetari, analitzen els seus efectes i presenten les respostes que actualment s’apliquen per aturar-lo arreu del món.

A més a més d’instal·lar el projecte Clarity, per segon any consecutiu AE-Agró La Costera va sorprendre a grans i menuts amb la bicicleta generadora d’electricitat. Esta particular bicicleta permet encendre dos peretes de la llum de 12 watts, però per a aconseguir-ho cal pedalejar per a generar l’electricitat necessària per a posar-les en funcionament. Gràcies a este invent dels companys de La Costera, els més menuts van descobrir que l’energia costa de produir i es van conscienciar en matèria d’estalvi i eficiència energètica.

Finalment, el tercer gran atractiu del punt informatiu d’AE-Agró La Costera en la Trobada d’Escoles en Valencià de Genovés va ser un forn solar, que va arribar fins al 180ºC. Esperem que les delicioses creïlles al forn que van cuinar els companys de La Costera servisquen per a convéncer els veïns de la comarca que les fonts d’energia alternatives i netes, com la solar, són ja una realitat que cal aprofitar per a protegir, pam a pam i dia a dia, el nostre planeta.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró estrena la bicicleta generadora d’energia en la Trobada d’Escoles en Valencià de Rotglà i Corbera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?