Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > Defensa de les Platges > AE-Agró col·labora en el Clean-up the Med de Tavernes de la (...)

Defensa de les platges

AE-Agró col·labora en el Clean-up the Med de Tavernes de la Valldigna

Més de 100 joves de nou agrupaments escoltes netegen la platja de Pa-dur

dimarts 28 de maig de 2013, per  AE-Agró

El passat dissabte 25 de maig l’Agrupament Escolta Valldigna, la Fundació Scout Sant Jordi i la Federació d’Escoltisme Valencià organitzaren la XI jornada de neteja del litoral mediterrani de Tavernes de la Valldigna (La Safor, València). Esta activitat, que forma part de la campanya Clean-up the Med i que es va celebrar a la platja de Pa-dur, comptà amb la participació de més de 100 joves de nou agrupaments escoltes i amb la ja tradicional col·laboració d’Acció Ecologista Agró.

Un any més, i ja van onze, la platja de Pa-dur (Tavernes de la Valldigna, València) es va sumar el passat dissabte per la vesprada a la campanya Clean-up the Med. Esta iniciativa, impulsada per l’organització italiana Legambiente, consistix a la neteja simultània de les platges de l’arc mediterrani i es celebra cada últim cap de setmana de maig des de 1985. Enguany en el Clean-up the Med de Tavernes de la Valldigna van participar més de 100 infants i joves dels agrupaments escoltes Valldigna (Tavernes), La Safor (Gandia), Cohinoor i Jamboree (Xàtiva), Sant Jordi (L’Olleria), Granerers (Torrent), Gaia (Paiporta), Argila (Alaquàs) i L’Om (Picassent).

L’activitat, organitzada per l’Agrupament Escolta Valldigna, la Fundació Scout Sant Jordi i la Federació d’Escoltisme Valencià amb la col·laboració d’Acció Ecologista-Agró, l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, va servir per a netejar el cordó dunar de la platja de Pa-dur, fins al terme municipal de Xeraco. Els joves escoltes arreplegaren plàstics, botelles, pots, taps de suro, vidres, bidons de plàstic i demés restes que l’home deixa al seu pas o que la mar trau al llarg dels temporals d’hivern. A més a més de netejar el fem, s’aprofità la jornada per a conscienciar i educar els joves sobre l’interés ecològic de les formacions dunars, que destaquen pel seu paper com a zones de regulació i conservació natural de les platges.

En esta edició del Clean-up the Med s’han realitzat neteges en platges de pràcticament tots els països de l’arc mediterrani, des de Portugal a Líban, passant per Croàcia, Algèria, Xipre, Egipte, França, Grècia, Itàlia, Malta, Macedònia, Marroc, Tunísia, Turquia o Espanya. Els nostres companys d’AE-Agró de Tavernes de la Valldigna col·laboren amb l’Agrupament Escolta Valldigna des de l’any 2002, quan es va celebrar el primer Clean-up the Med a la platja de Pa-dur. L’objectiu és conscienciar a la ciutadania i també als governs de la importància que té protegir i conservar les platges, uns ecosistemes natural entre la terra i la mar que malauradament patixen una forta antropització i degradació dels seus valors mediambientals.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró participa al Clean Up the Med de Tavernes de la Valldigna

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles