Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Nova marxa cicloturista en defensa de la línia València-Terol-Saragossa

València en Bici

Nova marxa cicloturista en defensa de la línia València-Terol-Saragossa

Reivindiquem el manteniment d’este ferrocarril i exigim la potenciació del transport de bicicletes en els trens

dimarts 4 de juny de 2013, per  AE-Agró

Durant els dies 1 i 2 de juny, un grup de 30 cicloturistes convocats per València en Bici-Acció Ecologista Agró accedirem a la comarca de l’Alt Palancia en el tren de rodalia València-Caudiel. Vam recórrer part de la via verda d’Ulls Negres fins a Barraques (Castelló), última estació del País Valencià i la primera on Renfe i el Ministeri de Foment volen eliminar els trens de Mitja Distància. En esta estació carregada de simbolisme vam desplegar les nostres pancartes reivindicatives, per a baixar després fins al càmping Villa de Viver, on vam dormir. Al dia següent, vam travessar les muntanyes d’Alcublas fins arribar a Llíria, des d’on tornarem a València amb el trens de FGV (Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana).

Amb esta nova marxa, des de València en Bici-Acció Ecologista Agró pretenem iniciar en el cicloturisme amb tren a molts ciclistes valencians i, a més a més, manifestar la nostra oposició al tancament de línies de Mitja Distància que està a punt de perpetrar Renfe, amb la connivència del Ministeri de Foment. Especialment greu resulta el cas de la línia València-Terol-Saragossa, perquè estem convençuts que prenent-se una sèrie de mesures, que fins ara no s’han volgut prendre, pot ser mitjanament rendible, especialment per a l’economia turística de Terol i part de la seua província.

La mala situació en la qual es troba esta línia estratègica, ja que forma part de l’eix Cantàbric-Mediterrani, és producte del seu abandonament. Actualment només disposa d’una única via sense electrificar i sense a penes rectificació del seu sinuós traçat. L’abandonament d’esta línia contrasta amb la potenciació de la seua competidora, l’antiga carretera nacional convertida ara en l’autovia Mudèjar. Però, a més a més del seu abandonament en favor del vehicle privat, la situació actual d’esta línia ferroviària també té un altre culpable: Renfe i la seua pèssima gestió, que ha provocat una alarmant pèrdua de viatgers, especialment pel que respecta als cicloturistes.

A pesar de l’existència d’una via verda com la d’Ulls Negres, paral·lela durant quasi 200 km a la línia València-Terol-Saragossa, Renfe ha desaprofitat este imant de cicloturistes i, any rere anys, els ha anat expulsant. El resultat ha sigut que els trens plens de ciclistes de fa no tants anys ara circulen pràcticament buits. Hem passat de trens regionals on han arribat a viatjar fins a 50 bicicletes i 60 en els de rodalia a no admetre més de 3 bicicletes els regionals i 30 en els de rodalia.

El cicloturisme necessita els seus trens i entén poc d’autobusos. Al mig centenar de cicloturistes per tren que podrien viatjar els caps de setmana i períodes vacacionals no ens valen els autobusos amb els quals el Ministeri de Foment pretén substituir els nostres trens, que per altra banda no ens deixen utilitzar. Només amb una gestió més eficaç de la línia València-Terol-Saragossa podrem salvar este tren. Per exemple es podria millorar les freqüències horàries, adequar la política de tarifes com a França, on en la regió del Languedoc-Rousillon els trens de baixa ocupació s’han anat omplint amb bitllets d’1 euro, o adaptar els espais a la demanda, com ha fet la Generalitat de Catalunya, que va firmar recentment un conveni amb Renfe perquè els trens que accedixen al Pirineu des de Barcelona porten espais per a bicicletes i esquís.

De moment, des de València en Bici-AE Agró apostem per la idea llançada per la Plataforma per la Defensa i el Desenvolupament del Ferrocarril de Terol: substituir el tren regional de mitja distància (que no admet cap bicicleta) per l’últim rodalia a Caudiel, que al menys permet pujar fins a 30 bicis.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El cicloturisme com a solució al tancament de línies ferroviàries

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?