Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Entre la Terra i la Mar. Agró a la platja > Este estiu, no et fumes la vida marina

Agró a la Platja

Este estiu, no et fumes la vida marina

AE-Agró i la Fundación Biodiversidad repartixen 1.500 cendrers a les platges de Sagunt i Puçol

dimarts 20 d’agost de 2013, per  AE-Agró

Per segon any consecutiu, Acció Ecologista-Agró i la Fundación Biodiversidad desenvolupen este estiu una campanya de conscienciació ambiental a les platges valencianes de Sagunt (Camp de Morvedre) i de Puçol (Horta Nord). Amb motiu d’este projecte, que porta per nom "Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja", els ecologistes han repartit durant juliol i agost 1.500 cendrers en les platges d’estes dues localitats. L’objectiu d’esta iniciativa és reduir l’impacte ambiental de les burilles dels cigarrets dels milers de turistes que estiuegen a Sagunt i a Puçol.

Segons el Banc Públic d’Indicadors Ambientals (BPIA) del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, cada quilòmetre del litoral valencià suporta anualment la visita de més de 10.000 turistes estrangers. A esta xifra cal sumar els milers de visitants espanyols i per descomptat valencians que estiuegen o viuen a les platges del País Valencià. Molts d’estos turistes i veïns encara mantenen la mala costum de fumar. Este hàbit resulta perjudicial tant per a la salut humana com per al medi ambient, especialment el marí, ja que les burilles dels cigarrets són, conjuntament amb els plàstics, un dels residus més habituals a les nostres platges i, per desgràcia, també un dels més perjudicials per a la vida marina.

Cada punta de cigarret tarda entre tres mesos i 10 anys a desaparéixer. Durant este temps, cada burilla pot arribar a contaminar fins a dos litres d’aigua amb substàncies tòxiques com la nicotina, el quitrà, el plom, l’arsènic o el cianur. A més a més d’enverinar la mar fins al punt de provocar la mort dels peixos que l’habiten, molts animals acaben ingerint les puntes de cigarrets, que confonen amb el seu aliment, igual que passa, per exemple, amb les bosses de plàstic. Com a conseqüència de la seua ingesta, els peixos, les tortugues i les aus marines també poden morir.

Per a tractar de conscienciar sobre esta problemàtica als milers de turistes que gaudixen este estiu de les seues vacances a Sagunt (Camp de Morvedre) i Puçol (Horta Nord), Acció Ecologista-Agró ha repartit 1.500 cendrers en les platges d’estes dues localitats del litoral valencià. Concretament esta iniciativa s’ha desenvolupat durant els mesos de juliol i agost i forma part del projecte "Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja", una campanya que compta amb la col·laboració de la Fundación Biodiversidad del Ministeri de Medi Ambient i que enguany celebra la seua segona edició.

A més a més de repartir els cendrers, els ecologistes també han organitzat un taller per als xiquets i xiquetes de l’escola d’estiu d’Almardà (Sagunt) i han distribuït a Puçol, amb la col·laboració de l’ajuntament de la localitat, un catàleg amb les espècies de flora dunar que es poden trobar en esta platja de l’Horta Nord, on per segon any consecutiu es pot gaudir de l’espectacular floració del lliri de mar (Pancratium maritimum). Durant la tardor, AE-Agró també convocarà diferents voluntariats amb motiu del projecte "Entre la Terra i la Mar" amb l’objectiu de conscienciar, tant a veïns com a turistes de Sagunt i Puçol, de la importància que té defensar i conservar els valors naturals de les nostres platges.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El projecte "Entre la Terra i la Mar" torna per a difondre els valors naturals de les platges

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?