Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Energia > Europa obri expedient contra les taxes abusives del sector elèctric

Comissió d’Energia

Europa obri expedient contra les taxes abusives del sector elèctric

La Px1NME celebra que la Comissió haja decidit obrir expedient administratiu a partir de la seua denúncia contra les taxes elèctriques

dilluns 2 de setembre de 2013, per  AE-Agró

La Plataforma per un Nou Model Energètic (Px1NME) va rebre el passat 29 d’agost, en la seu dels seus advocats, una notificació de la Comissió Europea on s’informava que Europa havia decidit tramitar la seua denúncia contra Espanya per l’establiment d’un impost indirecte a la generació elèctrica, que podria ser contrari al Dret de la Unió.

La denúncia de la Plataforma per un Nou Model Energètic (Px1NME), elaborada pels advocats d’Holtrop SLP, és la segona d’una sèrie de sis denúncies, de les quals tres ja han sigut presentades, en les quals se sol·licita a la Comissió Europea que inicie diversos procediments d’incompliment contra Espanya, perquè la seua legislació del sector elèctric, i en particular de les renovables, és contrària al Dret Europeu.

Una representació de la Px1NME es va reunir el passat juliol amb la Comissió per a informar en persona sobre les denúncies presentades, i arran d’eixa trobada, la Comissió va considerar que la denúncia contra les taxes elèctriques hi havia de ser tramitada. Ara Espanya comptarà amb un termini de 10 setmanes per a informar a la Comissió sobre el l’impost indirecte. Si la Comissió no estiguera conforme amb la resposta d’Espanya, iniciarà un procediment d’incompliment contra l’Estat.

Davant d’esta notícia, la Px1NME es mostra esperançada, ja que esta decisió de la Comissió suposa un suport a la tesi dels seus advocats, segons les quals hi ha seriosos dubtes sobre la compatibilitat del Dret energètic espanyol, especialment en la legislació sobre renovables, amb el Dret de la Unió Europea. Concretament, la Px1NME denuncia que les lleis 15/2012 i 17/2012 comporten una infracció per part d’Espanya de la següent normativa:

A) La Directiva 2009/28/CE en el seu article 3.2 al posar ulteriorment en perill els objectius de quota d’energies renovables en el mix energètic espanyol en el 2020.

B) La Directiva 2009/28/CE en el seu article 3.3.

C) La Directiva 2009/28/CE en el seu article 13, el qual prohibix la discriminació entre tecnologies de moment que la taxa del 7% prevista en la Llei 15/2012 no diferenciant discrimina clarament aquelles tecnologies que més necessiten primes per a ser rendibles.

D) Els articles 107 i 108.3 TFUE per no notificar prèviament a la Comissió unes taxes que constituïxen de fet una ajuda d’Estat inversa al règim ordinari.

E) Els articles 107 i 108.3 TFUE per no notificar prèviament a la Comissió europea unes taxes que constituïxen una ajuda d’Estat al règim especial.

F) L’estratègia europea de vehicles nets i eficients per fer més difícil el desenvolupament dels cotxes elèctrics.

Així mateix, la Px1NME espera que esta decisió de la Comissió servisca perquè Espanya rectifique les actuals propostes de Reials Decrets de renovables i autoconsum, i derogue el Reial Decret-Llei 9/2013, que aplica retallades retroactives a la retribució a les energies renovables de dubtosa conformitat amb el Dret Europeu.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Px1NME acusa a polítics i elèctriques de malversar cabals públics

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles