Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Entre la Terra i la Mar. Agró a la platja > "Entre la Terra i la Mar. Agró a la platja" reinicia les seues activitats (...)

Voluntariat Ambiental

"Entre la Terra i la Mar. Agró a la platja" reinicia les seues activitats amb la col·laboració de la Colla Verda

Esta la tardor es convocaran quatre voluntariats mediambientals per a vetlar pels valors naturals de les platges de Sagunt

dilluns 7 d’octubre de 2013, per  AE-Agró

Després de desenvolupar este estiu diferents activitats d’educació i sensibilització mediambiental a les platges de Sagunt (Camp de Morvedre) i de Puçol (Horta Nord), el projecte "Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja" reinicia esta tardor les seues activitats. Concretament, durant els pròxims mesos es convocaran, amb la col·laboració de la Fundación Biodiversidad i la Colla Verda de Sagunt, quatre voluntariats mediambientals per a millorar i protegir els valors naturals de les platges de la capital del Camp de Morvedre. La primera d’estes activitats es va celebrar este dissabte 5 d’octubre, quan els voluntaris de la Colla Verda van protagonitzar una recol·lecció de llavors de flora dunar a la saguntina platja d’Almardà.

Vetlar per les nostres platges i difondre els seus valors mediambientals és l’objectiu del projecte "Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja", una iniciativa d’Acció Ecologista-Agró i la Fundación Biodiversidad (Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient) que enguany celebra la seua segona edició. Després d’organitzar diferents campanyes d’educació i sensibilització mediambiental durant l’estiu a les platges de Sagunt (Camp e Morvedre) i Puçol (Horta Nord), esta tardor el projecte "Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja" ha reiniciat les seues activitats amb un voluntariat a la platja saguntina d’Almardà. Esta jornada de mar i natura, que es va celebrar el passat dissabte 5 d’octubre, va comptar amb la participació de la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i AE-Agró, que col·laborarà durant tota la tardor amb esta iniciativa.

Una quinzena de voluntaris de Sagunt i altres pobles de la comarca del Camp de Morvedre es van desplaçar este dissabte fins a la platja d’Almardà, un dels tresors naturals de la costa valenciana. En este racó del nostre litoral la Colla Verda va protagonitzar una recol·lecció de llavors de flora dunar de diferents espècies autòctones de la Mediterrània.

Durant tot un matí, els participants en esta activitat van recol·lectar llavors de card marí (Eryngium maritimum), borró (Ammophila arenaria), lliri de mar (Pancratium maritimum), apegalosa (Ononis natrix), violer de mar (Malcolmia littorea)... Amb estes llavors es farà un xicotet viver de flora dunar per a continuar pintant de verd les nostre platges en pròxims voluntariats del projecte "Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja". Precisament, els voluntaris de la Colla Verda van finalitzar l’activitat del passat dissabte plantant corretjola blanca (Calystegia soldanella) a la platja d’Almardà.

La pròxima cita del projecte "Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja" serà el proper dissabte 19 d’octubre. Eixe dia, novament amb la col·laboració de la Colla Verda, se celebrarà una plantació de flora dunar a la platja del Port de Sagunt. I en novembre, la Colla Verda convocarà dues activitats més per protegir els valors mediambientals de la platja del Port de Sagunt i del Delta del riu Palància. Si vols participar en el projecte "Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja" i ajudar a la Colla Verda a vetlar per les platges de Sagunt, només has d’enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pels matins al 962 690 854. T’esperem per a millorar pam a pam la biodiversitat del nostre litoral!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda vetlarà per les platges de Sagunt

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?