Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Energia > AE-Agró se suma a la jornada internacional contra la fractura (...)

Stop fracking!!!

AE-Agró se suma a la jornada internacional contra la fractura hidràulica

No faltes a les accions convocades a València, Castelló i Sant Mateu

divendres 11 d’octubre de 2013, per  AE-Agró

El pròxim dissabte 19 d’octubre es celebra la segona jornada internacional contra la fractura hidràulica o fracking. Diversos col·lectius i plataformes del nostre territori se sumen a esta convocatòria per a continuar reivindicant la protecció dels recursos naturals enfront de l’ús d’esta tècnica danyosa amb el medi ambient en la recerca i l’explotació d’hidrocarburs. Al País Valencià la Plataforma Antifracking Comarques de Castelló, AMA (Associació pel Medi Ambient i Contra el Canvi Climàtic), Ecologistas en Acción i Acció Ecologista-Agró, junt a col·lectius socials com CRTR (Coordinadora Repartim Treball i Riquesa) o la Cosa Nostra Social Club, unixen els seus esforços per a demanar al govern de la Generalitat que es deneguen els permisos que amenacen les comarques de Castelló i que es declare el País Valencià territori lliure de fracking.

El primer Global Frackdown, celebrat al setembre de 2012, va sumar 200 accions comunitàries en 20 països per a oposar-se a la fractura hidràulica o fracking, una tècnica d’alt risc per a la salut de les persones i molt agressiva amb el medi ambient. El volum d’aigua utilitzada (milions de litres) i injectada a molt alta pressió en el subsòl, el còctel de productes químics afegits per a afavorir la fractura i descomposició de les roques que alberguen els hidrocarburs i que poden arribar a contaminar els aqüífers, la inducció de moviments sísmics en les regions on hi ha falles actives i les altes emissions de metà que afavorixen al calfament de la terra (efecte hivernacle) provoquen grans impactes paisatgístics, sobre la salut humana i la qualitat de l’aigua, factors estos de gran influència negativa sobre els sectors primaris (agricultura, ramaderia) així com en el turisme tant d’interior com de costa.

La indústria del petroli i el gas ha dedicat milions de dòlars i d’euros a cuidades campanyes de relacions públiques i gestions al més alt nivell per a aconseguir extraure combustibles fòssils de la terra, amb la mínima supervisió possible dels governs, destruint al temps els recursos hídrics i el clima. Mentre la indústria s’esforça a protegir els seus beneficis i emmudir la demanda mundial de combustibles nets i renovables, s’està gestant un enorme moviment arreu del món per a protegir el territori davant del fracking.

Actualment hi ha prop de 100 accions registrades en www.globalfrackdown.org, en països com Austràlia, Bèlgica, Bolívia, Canadà, Anglaterra, França, Alemanya, Irlanda, Lituània, Mèxic, Irlanda del Nord, Romania, Escòcia, Sud-Àfrica, Espanya, Tunísia i Estats Units. Al País Valencià es celebraran accions el pròxim dissabte 19 d’octubre a diferents ciutats i pobles, com per exemple València, Castelló o Sant Mateu.

Des dels diferents col·lectius que participem en esta jornada internacional contra la fractura hidràulica animem als mitjans de comunicació a què donen cobertura i a la ciutadania a què participen en les diferents activitats proposades, ja que ens trobem davant d’un moment clau per a enviar als representants polítics de les nostres comunitats i del món sencer el missatge que volem un futur il·luminat per energia neta i renovable, i no per combustibles fòssils bruts i contaminants. El camí cap a un futur d’energia renovable no serà alimentat pel gas d’esquist. Les veus expertes del clima avisen que l’extracció contínua i la crema de combustibles fòssils ens porten a un canvi climàtic catastròfic. Per això, el 19 d’octubre, el Global Frackdown unirà les persones preocupades de tot el món per a cridar ben fort: STOP FRACKING!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La societat civil valenciana exigix a Les Corts que es prohibisca el fracking

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles