Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2013 > El Projecte Emys, premi a la millor iniciativa de seguiment i recuperació (...)

Voluntariat Ambiental

El Projecte Emys, premi a la millor iniciativa de seguiment i recuperació d’espècies

La Conselleria de Medi Ambient reconeix amb este guardó el treball dels voluntaris d’AE-Agró per a conservar les nostres tortugues autòctones

dilluns 14 d’octubre de 2013, per  AE-Agró

El passat divendres, 11 d’octubre, es va celebrar la primera edició dels Premis de Conservació de la Biodiversitat, una iniciativa de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient per a reconéixer públicament el treball en defensa de la natura d’organitzacions, entitats, ajuntaments i empreses. En esta primera edició, Acció Ecologista-Agró ha guanyat el premi a la millor iniciativa de seguiment i recuperació d’espècies pel Projecte Emys. A més a més, Avinença, entitat que compta amb la participació d’AE-Agró, ha obtingut el premi de conservació de la biodiversitat en la categoria de custòdia del territori.

El Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana va albergar, el passat divendres 11 d’octubre, l’acte d’entrega dels primers Premis de Conservació de la Biodiversitat. Estos guardons, impulsats per la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, tenen com a objectiu reconéixer i agrair públicament el treball d’entitats, ajuntaments, empreses i organitzacions que, com és el cas d’Acció Ecologista-Agró, estudien, defensen i conserven la natura del País Valencià.

En esta primera edició dels Premis de Conservació de la Biodiversitat, la Conselleria de Medi Ambient ha atorgat dos guardons a AE-Agró: el de millor iniciativa de seguiment i recuperació d’espècies, que ha sigut per al Projecte Emys, i el de custòdia del territori, que ha reconegut el treball d’Avinença, una xarxa d’organitzacions que compta entre els seus membres a AE-Agró. Mario Jiménez, delegat de SEO/BirdLife al País Valencià i actualment president d’Avinença, va arreplegar el premi en la categoria de custòdia del territori. I Miguel Crespo, coordinador del Projecte Emys i del col·lectiu comarcal d’AE-Agró Horta Nord, ho va fer en la de seguiment i recuperació d’espècies.

El nostre company de l’Horta Nord, a més a més d’agrair este reconeixement de la Conselleria i l’esforç de tota la gent que treballa en el marc del LIFE-Trachemys per a conservar les nostres tortugues autòctones, va dedicar este guardó a les voluntàries i els voluntaris del Projecte Emys. Sense el seu treball pam a pam seria impossible estudiar i protegir les poblacions de tortuga d’estany europea (Emys orbicularis) i de tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa) en el Tancat de la Pipa (Parc Natural de l’Albufera de València), la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell (Horta Nord, València), la reserva de fauna silvestre de la Finca de Penya (Marjal d’Almenara), el Riu Canyoles al seu pas per Moixent (La Costera, València) i, des d’enguany també, a l’ullal del Pont Sec del Barranc del Carraixet (Horta Nord, València).

Però, a més a més d’agrair este reconeixement i dedicar-lo a les voluntàries i els voluntaris del Projecte Emys, Miguel Crespo també li va recordar a la Conselleria, representada en l’entrega de premis per Alfredo González Prieto (director general de Medi Natural), que enguany Isabel Bonig, consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, va rebre el Premi Residu d’AE-Agró per la seua política antiambiental. I li va exigir al director general de Medi Natural que la Conselleria modifique la seua política si no volen continuar acumulant premis residus pels seus atacs contra la nostra natura. Concretament, el nostre company va recomanar a Alfredo González que el pròxim any la Conselleria reintroduïsca les tortugues d’estany europees a la Marjal del Quadro de Santiago (Benicàssim, Castelló), la darrera zona humida que AE-Agró ha salvat de la rajola.

Finalment, el coordinador del Projecte Emys va felicitar també a la resta de guardonats pels primers Premis de Conservació de la Biodiversitat, que van ser el Projecte Parotets (en la categoria de prospecció de la biodiversitat), la Fundació Limne (promoció del voluntariat), l’Ajuntament de Camporrobles (millor iniciativa municipal), Red Eléctrica de España (compromís empresarial) i Ciudadanos por la Cienca (innovació en la participació social).

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Projecte Emys participa en el Simposi Internacional sobre Conservació de Tortugues d’Aigua

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?