Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Entre la Terra i la Mar. Agró a la platja > La Colla Verda continua treballant "Entre la Terra i la Mar"

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda continua treballant "Entre la Terra i la Mar"

Més de 50 voluntaris pinten de verd la platja del Port de Sagunt amb la col·laboració de la Fundación Biodiversidad

dimarts 22 d’octubre de 2013, per  AE-Agró

El passat dissabte 19 d’octubre, la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró, protagonitzà una nova plantació de vegetació autòctona a la platja del Port de Sagunt. Esta convocatòria, que comptà amb l’assistència de més de 50 participants, suposà la segona jornada de voluntariat ambiental que la Colla Verda celebra esta tardor amb motiu del projecte "Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja", una iniciativa que compta amb la col·laboració de la Fundación Biodiversidad.

Després d’arrancar les activitats de la tardor amb una jornada de recol·lecció de llavors de flora dunar a la platja d’Almardà (Sagunt, Camp de Morvedre), la Colla Verda participà, el passat dissabte 19 d’octubre, en una nova activitat per a millorar la biodiversitat del litoral de la capital del Camp de Morvedre. Concretament, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró protagonitzà una plantació de vegetació dunar a la platja del Port de Sagunt.

Més de 50 voluntaris participaren en esta activitat, que va permetre pintar de verd les dunes d’esta platja amb plançons de diferents espècies autòctones, com per exemple apegalosa (Ononis natrix), lliri de mar (Pancratium maritimum), violer de mar (Malcolmia littorea), equinòfora (Echinophora spinosa)... A més a més, els voluntaris també van eliminar de la platja del Port de Sagunt una gran quantitat de Xanthium strumarium, una espècie exòtica invasora que posa en perill la conservació de la nostra vegetació autòctona litoral.

Esta plantació de flora dunar és la segona activitat que realitza la Colla Verda després de l’estiu i forma part del projecte "Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja". Este projecte, que compta amb la col·laboració de la Fundación Biodiversidad del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, és una iniciativa d’AE-Agró per a conservar i posar en valors els tresors naturals de diferents platges valencianes i, durant els pròxims mesos, tindrà a la Colla Verda com a gran protagonista.

A més a més de les dues actuacions realitzades ja per a vetlar per les platges de Sagunt, el pròxim mes de novembre la Colla Verda convocarà dos voluntariats més. El primer serà el dissabte 9 de novembre, quan els voluntaris netejaran el Delta del Riu Palància. I el segon, el dissabte 23, quan la Colla Verda realitzarà una actuació per a protegir les dunes de la platja del Port de Sagunt. Si vols participar en el projecte "Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja" i ajudar a la Colla Verda a vetlar per les nostres platges, només has d’enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pels matins al 962 690 854. T’esperem per a millorar pam a pam la biodiversitat de Sagunt!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El projecte "Entre la Terra i la Mar" torna per a difondre els valors naturals de les platges

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?