Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Energia > AE-Agró participa en la Jornada Internacional contra la fractura (...)

Stop fracking!!!

AE-Agró participa en la Jornada Internacional contra la fractura hidràulica

Sant Mateu, Castelló, La Vall d’Uixó, València, Alcoi i Elx es mobilitzen contra el fracking

dimecres 23 d’octubre de 2013, per  AE-Agró

El passat dissabte 19 d’octubre, amb motiu de la II Jornada Internacional contra la fractura hidràulica, milers de ciutadans de tot el planeta van eixir al carrer per a mostrar el seu rebuig al fracking. Al País Valencià, es van celebrar accions a Sant Mateu, Castelló, La Vall d’Uixó, València, Alcoi i Elx. Acció Ecologista-Agró va participar activament en la mobilització del Cap i Cassal, on centenars de ciutadans van manifestar-se contra esta perillosa tècnica que amenaça actualment la natura i el territori de les comarques de Castelló.

Amb motiu de la II Jornada Internacional contra la fractura hidràulica, el passat dissabte 19 d’octubre la Plataforma Antifracking Comarques de Castelló, AMA (Associació pel Medi Ambient i Contra el Canvi Climàtic), Ecologistas en Acción i Acció Ecologista-Agró, junt a col·lectius socials com CRTR (Coordinadora Repartim Treball i Riquesa) o la Cosa Nostra Social Club, van unir les seues forces per a mobilitzar a la societat civil contra la fractura hidràulica, una perillosa tècnica d’extracció d’hidrocarburs que amenaça la natura i el futur de les comarques de Castelló. Convocats per totes estes organitzacions ecologistes i socials, milers de valencians van eixir al carrer en Sant Mateu, Castelló, La Vall d’Uixó, València, Alcoi i Elx per a exigir a la Generalitat que declare el País Valencià territori lliure de fracking.

Les accions celebrades a la Capital del Túria van comptar amb l’activa participació d’Acció Ecologista-Agró, especialment la dels nostres companys de Marfull-AE Agró. Primer, es va realitzar una concentració a la Plaça del Doctor Collado, on també es va representar una performance contra la fractura hidràulica. Després, des d’esta cèntrica plaça de València, va partir una cercavila amb batucada, que va recórrer els carrers del casc històric de la ciutat al ritme dels Cucs de Velluters. També es va convocar una bicifestació contra la fractura hidràulica i es va projectar el documental "L’Ombra del Fracking".

A més a més de totes les accions i mobilitzacions celebrades al Cap i Cassal i la resta del País Valencià i de l’Estat espanyol, milers de ciutadans de tot el món es van sumar a la II Jornada Internacional contra la fractura hidràulica en més de 20 països. Per exemple a Austràlia, Canadà, Indonèsia, França, Alemanya, Anglaterra, Bulgària, Polònia, Argentina o Mèxic. En tots estos racons del planeta es va poder escoltar un mateix crit: "Fractura hidràulica NO, ni aquí ni enlloc!”. Esperem que els nostres governants hagen escoltat el nostre missatge i aturen el fracking a les comarques de Castelló, Espanya i la resta del món i que, a més a més, impulsen un nou model energètic que aposte veritablement per fonts d’energia netes, renovables i respectuoses amb cada pam de la nostra natura i del nostre territori.

.ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La societat civil valenciana exigix a Les Corts que es prohibisca el fracking

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles