Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Entre la Terra i la Mar. Agrķ a la platja > La Colla Verda neteja el Delta del Palāncia amb la colˇlaboraciķ de la (...)

Valčncia en Bici

La Colla Verda neteja el Delta del Palāncia amb la colˇlaboraciķ de la Fundaciķn Biodiversidad

El projecte "Entre la Terra i la Mar. Agrķ a la Platja" continua vetlant per la conservaciķ dels valors naturals de les platges de Sagunt

dimarts 12 de novembre de 2013, per  AE-Agrķ

El passat dissabte 9 de novembre, la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, Valčncia) i Acciķ Ecologista-Agrķ, tornā a convocar una neteja del Delta del riu Palāncia, que en esta ocasiķ comptā amb la colˇlaboraciķ de la Fundaciķn Biodiversidad (Ministeri d’Agricultura, Alimentaciķ i Medi Ambient) i la participaciķ d’una vintena de voluntaris. Amb esta activitat, que forma part del projecte "Entre la Terra i la Mar. Agrķ a la Platja", la Colla Verda va posar un nou granet d’arena per a conservar els valors naturals de les platges de Sagunt.

Després de recolˇlectar llavors a la saguntina platja d’Almardā i celebrar una plantaciķ de flora dunar al Port de Sagunt, el passat dissabte la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, Valčncia) i Acciķ Ecologista-Agrķ, va superar un nou repte: Netejar el Delta del riu Palāncia amb la colˇlaboraciķ de l’Associaciķ de Veīns El Raval.

Pam a pam, la vintena de voluntaris i veīns del Raval que participaren en esta activitat van arreplegar-ne tot el fem que van poder en la desembocadura del riu. Com van comprovar els participants en esta jornada mediambiental, en el Delta del Palāncia continuen acumulant-se residus de tots tipus, especialment plāstics, que suposen una lacra mortal per a la vida marina, ja que fins i tot poden arribar a provocar la mort de balenes.

Per a aixō, cal conscienciar a la ciutadania, especialment els usuaris de la platja, sobre la problemātica del fem. Actualment l’acumulaciķ de residus, la majoria d’ells plāstics, representa una de les principals amenaces per a la conservaciķ dels valors naturals de les nostres platges i de la nostra mar, la Mediterrānia. Per aixō, des de la Colla Verda volem agrair a tots els voluntaris i els veīns del Raval la seua participaciķ en una activitat tan poc "atractiva", perō al mateix temps tan necessāria. Grācies al vostre esforį, el Delta del Palāncia estā un poc més net!!!

Esta activitat de la Colla Verda forma part del projecte "Entre la Terra i la Mar. Agrķ a la Platja", una iniciativa que compta amb la colˇlaboraciķ de la Fundaciķn Biodiversidad (Ministeri d’Agricultura, Alimentaciķ i Medi Ambient). La colˇlaboraciķ de la Colla Verda amb este projecte conclourā el prōxim dissabte 23 de novembre, quan els voluntaris protagonitzaran una nova actuaciķ per a protegir les dunes de la platja del Port de Sagunt. Si vols participar i posar el teu granet d’arena per a conservar la biodiversitat del nostre litoral, només has d’enviar un correu electrōnic a agromorvedre@gmail.com o telefonar de dilluns a divendres pels matins al 962 690 854. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIĶ AMB AE-AGRĶ


Veure en línia : Este estiu, no et fumes la vida marina

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?