Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Entre la Terra i la Mar. Agró a la platja > La Colla Verda i la Fundación Biodiversidad restauren les dunes del Port de (...)

Agró a la Platja

La Colla Verda i la Fundación Biodiversidad restauren les dunes del Port de Sagunt

Una vintena de voluntaris instal·len bardisses vegetals i planten espècies de flora autòctona del nostre litoral

dimarts 26 de novembre de 2013, per  AE-Agró

El passat dissabte 23 de novembre, la Colla Verda finalitzà la seua col·laboració amb el projecte "Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja" amb una jornada de restauració dunar al Port de Sagunt (Camp de Morvedre, València). El grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró, a més a més de protagonitzar una nova plantació de flora dunar en esta platja, va instal·lar bardisses vegetals per a consolidar noves dunes. Esta activitat, com la resta del projecte "Agró a la Platja", va comptar amb la col·laboració de la Fundación Biodiversidad del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

La Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró, va celebrar el passat dissabte una nova activitat per a millorar l’estat de conservació dels ecosistemes dunars de la capital Camp de Morvedre. Una vintena de voluntaris es van desplaçar fins a la platja del Port de Sagunt, on van treballar durant tot el matí, pam a pam, per a consolidar noves dunes i incrementar la biodiversitat vegetal d’este racó del nostre litoral.

La vintena de participants en esta activitat, que va comptar amb la col·laboració del Surf Club Morvedre i Universal Human Body Energy (UHBE), van construir bardisses vegetals amb canyes i senill. Estes pantalles, també conegudes com "trampes d’arena", es van instal·lar després en la platja, amb l’objectiu d’accelerar el procés de formació i consolidació de noves dunes. A més a més, els voluntaris també van plantar llavors i plançons de diferents espècies de vegetació dunar, com per exemple apegalosa (Ononis natrix), lliri de mar (Pancratium maritimum), violer de mar (Malcolmia littorea), equinòfora (Echinophora spinosa)...

Amb este voluntariat finalitza la col·laboració de la Colla Verda amb el projecte"Entre la Terra i la Mar. Agró a la Platja", que este mes de novembre conclou la seua segona edició. Este projecte, impulsat per AE-Agró i la Fundación Biodiversdad (Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient), té com a objectiu millorar, conservar i difondre els valors naturals de les nostres platges. I esta tardor, gràcies a l’esforç de la Colla Verda, s’ha plasmat en diferents jornades de voluntariat ambiental a les platges saguntines d’Almardà i del Port de Sagunt.

El pròxim 14 de desembre, la Colla Verda tornarà a actuar per a millorar els valors naturals de les platges de Sagunt. Concretament la de Corinto. Si vols participar, només has d’enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar al 962 690 854. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda vetlarà per les platges de Sagunt

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?