Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Forestal > Bosc Viu anuncia una campanya de rèplica contra les retallades de la (...)

Comissió Forestal

Bosc Viu anuncia una campanya de rèplica contra les retallades de la Conselleria de Medi Ambient

La Plataforma per la defensa dels ecosistemes forestals valencians denuncia la insostenible política forestal que impulsa Isabel Bonig

dilluns 16 de desembre de 2013, per  AE-Agró

Aquest dissabte, 14 de desembre, col·lectius ecologistes, sindicals, excursionistes, entitats culturals i altres organitzacions de tot el País Valencià agrupades en la Plataforma Bosc Viu van acordar una campanya coordinada en defensa del bosc i contra les retallades i les nefastes actuacions de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient.

Bosc Viu, la Plataforma per la defensa dels ecosistemes forestals valencians, considera inadmissibles les pretensions de reduir i desvirtuar la protecció dels espais naturals valencians emprant la Llei d’acompanyament de pressupostos, un sistema de molt baixa qualitat democràtica amb el qual es modifiquen lleis i normes mitjançant una via simplificada que limita el debat, reduïx la participació i rebaixa les garanties d’un veritable procediment democràtic.

Aquestes noves retallades ambientals arriben després de retallades dràstiques en vigilància i prevenció forestal i després d’un ERO brutal que deixa a penes sense personal tècnic la gestió dels parcs naturals: un desmuntatge planificat de tot l’edifici de protecció de la natura construït al llarg d’anys. En la mateixa línia s’inscriu l’esborrany de normes de gestió de les ZEC (Zones d’Especial Conservació, segons la Directiva europea d’Hàbitats) que s’ha convertit en una paròdia la protecció dels ecosistemes valuosos.

Per a amagar tota aquesta desregulació i desprotecció ambiental i la manca d’iniciatives i actuacions importants en matèria de gestió ambiental, la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient ha instaurat una campanya de maquillatge i “autobombo” sobre el “parc natural del mes” que resulta patètica, en el context on es desenvolupa. Els ecologistes aprofitarem aquesta campanya per a replicar i denunciar la situació real de desprotecció, inactivitat i degradació de les zones protegides (sobre el sofrit paper).

S’ha acordat un calendari d’activitats paral·lel al qual pretén desenvolupar la Conselleria de Medi Ambient per a aportar dades i mostrar la situació real als ciutadans. Ja es tenen previstes les actuacions per als propers mesos. Els col·lectius de Bosc Viu participaran d’una manera o altra en els actes previstos per a aportar una visió crítica i realista; elaboraran informes sobre la situació objectiva dels parcs, les deficiències i problemes i també les alternatives necessàries per a corregir les deficiències; s’organitzaran debats i xarrades divulgatives i informaran a la població de les pretensions de la Conselleria.

Bosc Viu també ha preparat un informe crític sobre el pla d’extracció massiva, no selectiva i insostenible de biomassa forestal que ha enviat a la Conselleria i farà arribar a les institucions europees per a exigir que les subvencions i ajudes (sense les quals no pot funcionar aquest pla) es donen només a activitats respectuoses amb el medi ambient i no a “pelotazos” ambientals que degraden els ecosistemes forestals i arruïnen el futur de les comarques d’interior.

També desenvoluparan una xarxa d’experiències positives alternatives encaminades a fomentar un model de desenvolupament rural sostenible, basat en l’agricultura i ramaderia ecològiques, fonamentades més en la qualitat que en la quantitat, en un turisme rural ben regulat i planificat i en la vigilància, conservació i restauració del patrimoni natural i cultural de les comarques de muntanya.

Finalment, en acabar la reunió extraordinària de la Plataforma en defensa dels ecosistemes forestals valencians, els participants van desplegar una pancarta i cartells prop del Palau de la Generalitat Valenciana per a mostrar el seu rebuig a la política ambiental de la consellera Isabel Bonig.

Bosc Viu és la plataforma per la defensa dels ecosistemes forestals valencians, que agrupa unes 40 entitats que promouen la protecció y conservació dels ecosistemes forestals, reclamen una gestió forestal respectuosa amb els ecosistemes i els seues habitants i proposen un model de desenvolupament rural sostenible. Inclou diferents sindicats, col·lectius ecologistes, excursionistes i grups culturals de tot el País Valencià.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Dinosaures i boscos en el segle XXI

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles