Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Túria Ribera Viva > Continuen els preparatius per a recuperar el bosc de ribera del (...)

Voluntariat Ambiental

Continuen els preparatius per a recuperar el bosc de ribera del Túria

Tot enllestit per a les plantacions de gener i febrer

divendres 20 de desembre de 2013, per  AE-Agró

Este mes de desembre, els voluntaris del projecte "Túria Ribera Viva" han concentrat els seus esforços a continuar eliminant les espècies de flora exòtica invasora en la ribera del riu i a fer clots per a les plantacions de vegetació autòctona que protagonitzaran en gener i febrer. A més a més, els participants en este projecte, que impulsa Acció Ecologista-Agró, Un Voluntari Un Arbre (UVUA) i la plataforma Bosc Viu amb la col·laboració del Parc Natural del Túria, també van descobrir la biodiversitat d’espècies que habita en la ribera d’este riu durant una jornada de reconeixement i catalogació de fauna i flora.

El passat diumenge 15 de desembre una desena de voluntaris del projecte "Túria Ribera Viva" realitzaren una nova actuació per a millorar l’estat de conservació natural de la ribera d’este emblemàtic riu valencià. Com ja van fer en novembre, els voluntaris es dedicaren a eliminar les espècies de flora exòtica invasora, principalment les canyes (Arundo donax), i a retirar tot el fem que van poder arreplegar. Els participants en esta activitat també van cavar 30 clots per a facilitar així les plantacions de salzes (Salix alba), xops (Populus nigra), oms (Ulmus minor) i fleixos de flor (Fraxinus ornus) que protagonitzaran a partir del pròxim mes de gener per a recuperar el bosc de ribera autòcton del Túria.

A més a més d’esta actuació, el passat diumenge 8 de desembre, es va celebrar una jornada de reconeixement d’espècies i catalogació de famílies en la ribera del Túria, que va comptar amb la participació de l’Associació Nou d’Octubre de Vilamarxant (Camp del Túria, València). L’objectiu d’esta activitat era transmetre als participants, especialment als més menuts, la gran biodiversitat de fauna i flora que podem trobar en este riu a pesar de la degradació ambiental que patix. En només un matí es van identificar exemplars de fins a 39 famílies diferents de fauna i flora.

El projecte "Túria Ribera Viva" és una iniciativa de la Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró, Un Voluntari Un Arbre (UVUA) i la plataforma Bosc Viu i compta amb la col·laboració del Parc Natural del Túria. El repte d’esta iniciativa és recuperar pam a pam la vegetació de ribera autòctona d’este riu i, a més a més, posar en valor els tresors naturals que podem trobar en este racó del nostre territori.

Si vols sumar-te al projecte "Túria Ribera Viva" i participar en les pròximes plantacions de vegetació autòctona, només has d’enviar un correu electrònic a delia.alvalo@gmail.com o telefonar al 692 183 521. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Naix el projecte Túria Ribera Viva

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles