Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Túria Ribera Viva > AE-Agró i UVUA comencen a reforestar el Túria

Voluntariat Ambiental

AE-Agró i UVUA comencen a reforestar el Túria

Pam a pam, anem a recuperar la vegetació de ribera en este riu!!!

dimarts 28 de gener de 2014, per  AE-Agró

El passat diumenge, 26 de gener, es va realitzar la primera plantació del projecte "Túria Ribera Viva", una iniciativa impulsada per la Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró i l’associació Un Voluntari Un Arbre (UVUA). Este projecte, que compta amb la col·laboració del Parc Natural del Túria, pretén recuperar la vegetació de ribera autòctona en este riu, concretament en un tram ubicat al terme municipal de Riba-roja del Túria (Camp de Túria, València). Pam a pam, amb la col·laboració de tots i totes, ho anem a aconseguir: Anem a pintar de vida la ribera del Túria!!!

Després de mesos de preparatius, per fi, el passat diumenge, va arribar l’hora de començar a reforestar la ribera del Túria. Uns quaranta voluntaris, convocats per Acció Ecologista-Agró i Un Voluntari Un Arbre (UVUA), van participar en la primera plantació del projecte "Túria Ribera Viva", una iniciativa de la societat civil per a recuperar, amb la col·laboració del Parc Natural del Túria, el bosc de ribera d’este emblemàtic riu del País Valencià.

Gràcies a l’esforç i a la col·laboració dels voluntaris que van participar en esta primera reforestació, es van poder plantar uns 50 arbres de diferents espècies pròpies de les riberes dels nostres riu. Concretament, es van plantar xops (Populus silvestris), salzes (Salix purpurea i Salix alba) i tamarits (Tamarix gallica) en un tram del riu ubicat al terme municipal de Riba-roja del Túria (Camp de Túria, València).

A més a més de plantar i regar els arbres, amb aigua del propi riu, cada voluntari va apadrinar un dels plançons: cada un dels participants en esta reforestació va ficar el seu nom en un dels arbres i es va comprometre a fer el seguiment i a cuidar el seu xop, salze o tamarit.

La plantació del passat diumenge també va servir per a descobrir els valors naturals de la ribera d’este riu, on podem trobar una gran i variada biodiversitat, tant pel que respecta a la flora com a la fauna autòctona. Per exemple, vam comptar amb la col·laboració de l’associació Voluntaris del Parc Natural del Túria, que van fer una detallada explicació de l’avifauna que podem vore o escoltar en este riu.

Si no vas poder assistir a la primera reforestació del projecte "Túria Ribera Viva" i vols descobrir els valors naturals d’este riu i ajudar-nos a recuperar el seu bosc de ribera, no et preocupes. Tens més oportunitats per a participar!!! Este divendres, 31 de gener, celebrem el Dia de l’Arbre amb la col·laboració de diferents instituts de la ciutat de València i de L’Eliana (Camp de Túria, València). I el diumenge 9 de febrer protagonitzarem una nova plantació. T’esperem!!!

Si vols sumar-te al projecte "Túria Ribera Viva", només has d’enviar un correu electrònic a delia.alvalo@gmail.com o telefonar al 692 183 521. Apunta’t!!!! Pam a pam, amb la col·laboració de tots i totes, anem a pintar de vida la ribera del Túria!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Naix el projecte Túria Ribera Viva

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles