Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Túria Ribera Viva > Un centenar de voluntaris participen en la ReforFestAcció del (...)

Voluntariat Ambiental

Un centenar de voluntaris participen en la ReforFestAcció del Túria

AE-Agró i UVUA celebren una nova plantació per a pintar de verd la ribera del riu

dilluns 10 de febrer de 2014, per  AE-Agró

El passat diumenge 9 de febrer, un centenar de voluntaris de totes les edats es van donar cita al Parc Natural del Túria per a participar en la ReforFestAcció convocada per Acció Ecologista-Agró i l’associació Un Voluntari Un Arbre (UVUA). Gràcies a l’esforç i el treball dels participants en esta reforestació festiva, que forma part del projecte "Túria Ribera Viva", es van poder plantar un centenar d’arbres de diferents espècies autòctones i donar així un nou pas per a recuperar, pam a pam, el bosc de ribera del riu Túria.

Per tercera vegada en menys d’un mes, la Comissió Forestal d’Acció Ecologista-Agró i l’associació Un Voluntari Un Arbre (UVUA) van convocar el passat diumenge 9 de febrer una jornada de plantació al Parc Natural del Túria. Concretament, van celebrar la primera ReforFestAcció del Túria, una reforestació festiva amb la qual es pretenia que la ciutadania entrara en acció per a pintar de verd la ribera d’este emblemàtic riu del País Valencià.

I així va ser. Més d’un centenar de voluntaris de totes les edats van participar en esta nova activitat del projecte "Túria Ribera Viva", que en esta ocasió va permetre plantar i apadrinar un centenar de xops (Populus nigra), àlbers (Populus alba), salzes (Salix alba) i tamarits (Tamarix gallica) en un tram del riu ubicat al terme municipal de Riba-roja del Túria (Camp de Túria, València).

A més a més de la plantació, l’activitat va servir per a descobrir els valors naturals d’este tram del riu, com per exemple la presència d’arbres centenaris o els ocells que podem trobar posats en les seues branques o volant pel cel del Túria. Este és el cas de les corbes marines grosses (Phalacrocorax carbo), els agrons blaus (Ardea cinerea), les garsetes blanques (Egretta garzetta), els martinets (Nycticorax nycticorax), els mussols (Athene noctua) o les blanques (Pica pica) que, entre altres, són les espècies d’aus que podem contemplar al llarg de l’any en el Túria.

Durant la plantació també es va realitzar una explicació de la problemàtica de la presència descontrolada de la canya (Arundo donax) en la ribera del riu. Esta espècie exòtica invasora representa un greu perill per a la conservació de la biodiversitat del Túria, ja que competix amb la vegetació autòctona, reduint la seua presència i alterant les interaccions ecològiques amb la resta d’habitants del riu. Per això, amb voluntariats com la ReforFestAcció del passat diumenge, el projecte "Túria Ribera Viva" està impulsant la substitució d’esta espècie al·lòctona per altres autòctones. Per a recuperar així, pam a pam, el bosc de ribera autòcton en el riu Túria.

Si vols sumar-te al projecte "Túria Ribera Viva" i compartir amb nosaltres este i nous reptes, només has d’enviar un correu electrònic a delia.alvalo@gmail.com o telefonar al 692 183 521. Ajuda’ns a plantar arbres, ajuda’ns a sembrar valors!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Túria se suma a la festa del Dia de l’Arbre

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?